Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | 1. Liseler arası solo ses yarışmasında finalist belli oldu!

1. Liseler arası solo ses yarışmasında finalist belli oldu!

Onikişubat Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen “Kültürünü Keşfet” 1. Liseler Arası Solo Ses Yarışması Finali Mehmet Akif Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Onikişubat Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen “Kültürünü Keşfet” 1. Liseler Arası Solo Ses Yarışması Finali Mehmet Akif Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

1. Liseler arası solo ses yarışmasında finalist belli oldu!

Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi DekanıProf. Dr. Mehmet Özkarcı, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca programının sürpriz konukları TRT sanatçıları da onur konuğu olarak yerini aldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sahneye davet edilerek, 4 Nisan 2014’ün Onikişubat Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü olduğunu ve hizmet sürecini anlattı. Belediye hizmetlerinden bahseden Başkan Mahçiçek, sosyal, fiziki ve eğitim alanında 7’den 70’e herkesin hayatına dokunduklarını, kırsal ve şehir merkezini ayırt etmeksizin hizmet edildiğini söyledi.

 

Böyle özel bir gün vesilesi ile Kahramanmaraş’ın kültür ve değerlerinin unutulmaması için, Kültürünü Keşfet projesini hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Mahçiçek, 1. Liseler Arası Solo Ses Yarışması’nın ardından gelecek dönem Türk Sanat Müziği yarışması düzenleyeceklerinin de müjdesini verdi. Gençlerin yöresel müziğe ilgilerini arttırmak amacıyla hayata geçirdikleri proje ile kültür ve sanata her zaman destek verdiklerini ifade etti.

 

Kahramanmaraş’ın yöresel türkülerinin seslendirildiği yarışma kapsamında 26 lisenin katılımıyla toplamda 52 solist kıyasıya yarışarak, yeteneklerini sergiledi. Elemelerin ardından finalist olmayı hak kazanan 8’i erkek ve 8’i kız olan yarışmacılar Kahramanmaraş’ın birbirinden güzel türkülerini seslendirerek, büyük beğeni topladı.

 

Finalistlerin ardından yarışmanın sürprizi olan TRT sanatçıları da sahneye çıkarak, seslendirdikleri eserlerle, dinleyenlere adeta müzik şöleni yaşattı. TRT Ankara Radyosu sanatçılarının jüri üyeliğini üstlendiği yarışmada kızlarda birinciliği Süha Erler Anadolu Lisesi’nden Mergül Palta alırken, erkekler de ise birinciliği Güzel Sanatlar Lisesi’nden Mehmet Kaygusuz üstlendi. Yine kızlarda ikinci Güzel Sanatlar Lisesi’nden Gamze Keklicek olurken, erkeklerde ikinciliği Özel Necip Fazıl Temel Lisesi öğrencisi Ahmet Yıldız aldı. Son olarak yarışmada kızlarda Özel Necip Fazıl Temel Lisesi öğrencisi Aysun Topaloğlu ve erkeklerde Özel Ayyıldız Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Eray Yapıcı üçüncü olmaya hak kazandı.

 

Yarışmanın ödül töreninde birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın verilirken, katılım sertifikası da takdim edildi. Yoğun katılım gösterilen yarışma programı vatandaş tarafından yoğun ilgi görürken, solistler alkış yağmuruna tutuldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız