Özellikle Afrika kıtasında sıkça görülen Mpox hastalığı ile ilgili Türkiye’de 2024 yılı boyunca herhangi bir vakaya rastlanmadığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, ülkemizde şu ana kadar hastalıkla ilgili herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir alınmasına gerek duyulmadığını vurguladı.
Bakanlık yetkilileri, hastalığın yayılma ihtimaline karşı gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve sürecin Bilim Kurulu ve sağlık altyapısı ile yakından takip edildiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı, gelişmeler doğrultusunda güncel bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceğini belirterek, vatandaşların resmi açıklamaları takip etmelerini tavsiye etti.
Mpox hastalığı, dünya genelinde artan vakalar nedeniyle endişe yaratırken, Türkiye’nin süreci başarılı bir şekilde yönetmeye devam ettiği vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını koruma amacıyla tüm önlemleri aldıklarını ve gerekirse ek tedbirlerin devreye sokulacağını ifade etti.