Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sağlık | Sağlık Bakanı Koca’dan yeni yılın ilk bebeğine ziyaret!

Sağlık Bakanı Koca’dan yeni yılın ilk bebeğine ziyaret!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bebeğini dünyaya getiren Elif Eser ile eşi Enes Eser'i ve yeni doğan bebekleri Muhammed Ali’yi ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bebeğini dünyaya getiren Elif Eser ile eşi Enes Eser'i ve yeni doğan bebekleri Muhammed Ali’yi ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Koca’dan yeni yılın ilk bebeğine ziyaret!

Bakan Koca, ailenin ilk bebeği olan 3 kilo 900 gram ağırlığındaki Muhammed Ali'nin ailesine, Türkiye'ye ve insanlığa hayırlı bir insan olması temennilerinde bulunarak anneye çiçek verdi ve bebeğe altın taktı.

 

Yeni yılın ilk dakikalarında doğan bebekleri görmek ve annelerini de tebrik etmek için hastaneye geldiklerini belirten Koca, şunları kaydetti: “Biliyorsunuz her yıl 1 milyon 250 bine yakın doğum gerçekleşmekte ama bu doğumların önemli kısmı her geçen gün sezaryen doğum şeklinde olmakta. Şu an yüzde 54’lere çıkan, özellikle kamuda geldiğimiz noktanın stabil olduğunu ama özel sağlık kuruluşlarında her geçen gün bu oranların daha da yükseldiğini görüyoruz. Sezaryen aslında bir doğum şekli değil. Sezaryen anne veya bebeğin sağlığı için zorunlu bir durum söz konusu olduğunda yapılan cerrahi bir ameliyat. Olması gereken, normal doğum yani normal dediğimiz doğum şekli olmalı.”

 

Bakan Koca, özellikle normal doğumun faydalarını, sezaryenle yapılan ameliyatın birçok noktada sıkıntılarının olduğunu da bildiklerini vurgulayarak, “Bebek açısından sezaryenle doğumlarda solunum sıkıntısının, yoğun bakıma geçişin daha fazla olduğunu ve normal doğumda bu sıkıntıları daha az gördüğümüzü, çocuğun flora dediğimiz bağışıklık immünitesinin daha erken dönemde devreye girdiğini biliyoruz” diye konuştu.

 

Koca, bu sebeplerle yeni dönemde normal doğumu teşvik etmek ve sezaryenle yapılan ameliyatları daha da azaltmak üzere, ebelik mesleğini, gebelik ve doğum sürecinin merkezine yerleştirmek istediklerini ifade ederek, bu çerçevedeki eylem planında özellikle ebelik ordusunu oluşturmak ve görev tanımlarını yeni dönemde daha da genişletmek istediklerinin altını çizdi.

 

Bir diğer önemli önerinin bebekler için çok önemsedikleri anne sütü olduğunu dile getiren Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk altı ay anne sütüyle beslenme 2016 yılında yüzde 32 iken bu yıl yüzde 48’e kadar çıkmış bulunmakta. Yani biz sadece anne sütüyle beslenmeyi ilk 6 ay için özellikle önemsiyoruz. Devamında da 2 yıla kadar anne sütünün devamlılığını esas alıyoruz. İlk 6 ayda anne sütü yeterli verildiğinde su ihtiyacı dahi hissetmediğini biliyoruz. O nedenle bu anlamda da anne sütünün erken dönemde sadece bebeğe özel bir besin olduğunu her bebeğin anne sütünün farklı olduğunu ve ondan daha önemli bir besinin olmadığını iyi biliyoruz.”

 

Başta sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yeni yılını güzel temennilerle kutlayan Bakan Koca, doğum yapan diğer anneleri de ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız