Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sağlık | Ebe Zekiye Yavuz, 40 yıldır bebeklerin anneleriyle buluşmasına tanıklık ediyor

Ebe Zekiye Yavuz, 40 yıldır bebeklerin anneleriyle buluşmasına tanıklık ediyor

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan ebe Zekiye Yavuz, 40 yıldır ilk günkü heyecanla doğumhaneye girerek bebeklerin anneleriyle ilk buluştuğu anlara şahitlik ediyor.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan ebe Zekiye Yavuz, 40 yıldır ilk günkü heyecanla doğumhaneye girerek bebeklerin anneleriyle ilk buluştuğu anlara şahitlik ediyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Ebe Zekiye Yavuz, 40 yıldır bebeklerin anneleriyle buluşmasına tanıklık ediyor

Kayseri Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Ebelik Bölümünden 1985'te mezun olan Yavuz, girdiği sınavda başarılı olduktan sonra Gaziantep'te sağlık ocağına atandı.

Yavuz, burada 10 yıl görev yaptıktan sonra Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine geçti.

Mesleğinde 40 yılı geride bırakan 58 yaşındaki ebe Yavuz, meslek hayatı boyunca binlerce bebeğin dünyaya gözlerini açmasına yardımcı oldu.

Zekiye Yavuz, AA muhabiri Fevzi Kemal Karagöz’e, mesleğini çok sevdiğini ve ilk günkü heyecanla çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.

Mesleğine her geçen gün daha da bağlandığını ifade eden Yavuz, "Çok duygusal bir mesleğimiz var. Bebekleri ailelerine sağlıklı şekilde teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aileler mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz." dedi.

Meslek hayatı boyunca birçok özel ana tanıklık ettiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti: "İlk doğumunu yaptırdığım annenin bir kızı olmuştu. Yıllar sonra o kızın da doğumunu yaptırdım. Bu şekilde sayısını bilemediğim çok sayıda hastam oldu. Hastalarla güçlü bir iletişim kuruyorum. Bazı hastalarım, bebeklerine verecekleri isim konusunda bana danışıyor. Bu konuda da yardımcı oluyorum."

Sağlığım elverdiği sürece çalışmayı düşünüyorum

Mesleğini büyük bir sevgiyle yaptığını belirten Yavuz, emekliliği şu an için düşünmediğini, sağlığı elverdiği sürece çalışmayı sürdüreceğini dile getirdi.

Genç meslektaşlarına da tavsiyelerde bulunan Yavuz, "Görevimiz çok zor ama bir o kadar da kutsal. Mesleğe yeni başlayanlara bol bol okumalarını, kendilerini geliştirmelerini ve gözlem yapmalarını tavsiye ediyorum. Tecrübeli büyüklerinden faydalansınlar." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız