Oknal Group'dan dev yatırım

Kahramanmaraş merkezli faaliyet gösteren ve sektörünün öncüsü olan Oknal Group, Balıkesir Dursunbey'de dünyaya nefes olacak hava ayrıştırma tesisi yatırımı yapacak.

Oknal Group, Türkoğlu ilçesinde kurduğu Hava Ayrıştırma Tesisi sonrasında Türkiye’nin en büyük ve en ileri teknolojiye sahip entegre tesislerinden birini daha hayata geçiriyor.

Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Hava Ayrıştırma Tesisleri Sorumlu Müdürümüz İdris Mutlu: “Oknal Group olarak, 2016 yılında Kahramanmaraş Türkoğlu’nda hayata geçirdiğimiz Hava Ayrıştırma Tesisi sonrasında Türkiye’nin en büyük ve en ileri teknolojiye sahip entegre tesislerinden birini daha Balıkesir Dursunbey’de ülkemize kazandırıyoruz.” Dedi.

Mutlu, konuşmasının devamında: “Zemin etüt çalışmaları tamamlanan Balıkesir Dursunbey Hava Ayrıştırma Tesisimizi, yaklaşık 20.000 m2 alan üzerine inşa ediyoruz. Yapımı 2024 yılı sonlarında tamamlanacak olan tesisimizde ilk etapta günlük 200 ton üretim yapmayı planlıyoruz. Tesisimiz Marmara ve Ege bölgelerimiz üzerinden Dünyaya nefes olacak.” İfadelerine yer verdi.

Tesis çalışmalarının Çinli dev şirket SASPG partnerliğinde yürütülecek olduğunu belirten Mutlu: ”İleri teknoloji kullanılarak çalışmaları sürdürülen tesisimiz, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak.” dedi.
 

Bakmadan Geçme