• Haberler
  • Gündem
  • MHP'li Karakoç Dora, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı konuştu

MHP'li Karakoç Dora, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1926'da başlatılan savunma sanayiinde millileşme atılımının, son yıllarda aynı şuurla yeniden şahlanışını görmek her Türk için paha biçilmez değerdedir.' Dedi.

8’inci Yargı Paketinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, “Türk Savunma Sanayisinin köklü projelerinin meyvelerini aldığımız bu günlerde Türk milletine ortak kıvanç ve gurur paydasında bir kez daha buluşturan yerli 5. nesil savaş uçağımız KAAN’ı göklerde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Karakoç Dora, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türk Savunma Sanayisinin köklü projelerinin meyvelerini aldığımız bu günlerde Türk milletine ortak kıvanç ve gurur paydasında bir kez daha buluşturan yerli 5. nesil savaş uçağımız KAAN’ı göklerde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Uluslararası kamuoyu tarafından büyük takdirle karşılanan, ülkemizin bu başarısı Türkiye'yi Bölgesel bir tehdit olarak görebilecek çevrelerce dahi sükunet ve imrenmeyle takip edilmiştir. Ne yazık ki dışarıdaki düşmandan daha hasmane tutumlara sahip olan bazı şer odakları ise bu muazzam başarıya gölge düşürmeye çalışmaktadır. 

Bu odaklar bilmelidir ki Türk milleti kendi bekası için gösterilen bu azmi de, bu azme karşı duranları da unutmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bin dokuz yüz yirmi altıda başlatılan savunma sanayinde millileşme atılımının son yıllarda aynı şuurla yeniden şahlanışını görmek her Türk için paha biçilmez değerdedir. 

Yüce meclisimiz vasıtasıyla başta Kaan olmak üzere tüm milli savunma sanayisi teknolojilerinde emeği geçen Türk mühendislerini, proje yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik eder, bu başarılarının devamını dilerim.”
 

Bakmadan Geçme