• Haberler
  • Yaşam
  • Malatya Sultansuyu Barajı tam kapasiteyle yeniden hizmete girdi

Malatya Sultansuyu Barajı tam kapasiteyle yeniden hizmete girdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Malatya Sultansuyu Barajı'nın, kapsamlı güçlendirme çalışmalarının ardından tam kapasiteyle yeniden hizmet vermeye başladığını belirtti.

Bakan Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Malatya için 465 milyon liralık dev bir yatırımı daha tamamladıklarını kaydetti.

Ülke ekonomimize yıllık 2 milyar liralık katkı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hasar gören Sultansuyu Barajı'nın, kapsamlı güçlendirme çalışmalarının ardından tam kapasiteyle yeniden hizmette olduğunu aktaran Yumaklı, "116 bin dekar tarım arazisini sulayan bu tesis, ülke ekonomimize yıllık 2 milyar liralık katkı sağlamaya devam edecek. Malatya'mıza ve bölgemize, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Gazetecin

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!