Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Şehrin kültür envanterine yeni eser: Söz varlığı

Şehrin kültür envanterine yeni eser: Söz varlığı

Kahramanmaraş’ın kültür envanterine yeni bir eser daha kazandırıldı. Doç. Dr. Burak Telli’nin kaleme aldığı ‘Söz Varlığı’ adlı eser e-dergi formatında http://marastaedebiyat.com adresi üzerinden temin edilebiliyor.

Kahramanmaraş’ın kültür envanterine yeni bir eser daha kazandırıldı. Doç. Dr. Burak Telli’nin kaleme aldığı ‘Söz Varlığı’ adlı eser e-dergi formatında http://marastaedebiyat.com adresi üzerinden temin edilebiliyor.

Şehrin kültür envanterine yeni eser: Söz varlığı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültür envanterine yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Tıpkıbasım, dergi, araştırma ve inceleme yayınları, çizgi roman gibi farklı edebi türlerde eserler ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de şehrin kültür envanterine Kahramanmaraş ve çevre illere ait yöresel kelimelerin yer aldığı sözlük türünde eser kazandırdı. 

Doç. Dr. Burak Telli’nin kaleme aldığı eserde toplamda 6 bin 60 adet yöresel kelimenin açıklaması yer alıyor. Okurlar, ‘Söz Varlığı’ isimli esere ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’na e-dergi formatında http://marastaedebiyat.com adresi üzerinden ulaşabiliyor.

Kültürel zenginlik söz varlığına yansımıştır

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Burak Telli, eserin önsözünde, “Kahramanmaraş, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, zengin kültürel mirasa sahip bir Anadolu şehridir. Tarih boyunca biriktirdiği bu zenginliklerin izlerini bugün şehrin kültürel hayatında görmek mümkündür. Kültürel hayattaki bu zenginlik yöre halkının diline de yansımıştır. Kahramanmaraşlının zengin duygu ve düşünce dünyası ile bugün Kahramanmaraş ve yöresi söz varlığı içerisinde binlerce mahalli sözcük bulunmaktadır. Bu çalışmada Kahramanmaraş ve yöresine ait daha önce yapılmış çalışmalardan ve bizzat sahadan derleme yoluyla tespit ettiğimiz söz varlığı unsurları ortaya konmuştur. Yörenin zengin kültürel ve tarihî birikimi söz varlığına da yansımıştır” ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız