Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Hatay'da 1. Antakya Gastro Bahar Festivali başladı

Hatay'da 1. Antakya Gastro Bahar Festivali başladı

Hatay'da Antakya'nın kültürünü ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen "1. Antakya Gastro Bahar Festivali" başladı.

Hatay'da Antakya'nın kültürünü ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen "1. Antakya Gastro Bahar Festivali" başladı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Hatay'da 1. Antakya Gastro Bahar Festivali başladı

15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda gerçekleştirilen ve Antakya'nın binlerce yıllık mutfak kültürünü bir araya getiren festivalde, kente özgü yemekler tanıtılırken, yöresel ürünler de sergileniyor.

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Antakya'nın gastronomi alanında dünya mirasını günümüze taşıyan ender şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Kentin 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından şehrin yeniden inşa sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yapar, bu süreçte sosyal hayatın da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yapar, festivalle esnaf ve vatandaşı bir araya getirdiklerini sosyal hayata katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Festivalin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getirileceğini aktaran Yapar, şöyle konuştu: "Burada insanlar alışverişten ziyade daha ziyade birbirini görmekten mutlu oluyorlar. Yani insanların yüzündeki o gülümseme, o birbirine sarılan insanlar belki de yıllarca, birbirini görmeyen insanlar böyle bu ortamlarda bir arada oluyorlar. Bu da insanları mutlu ediyor. Bu motivasyona ihtiyacımız var, bu travmadan kurtulmamız için son derece bu tür faaliyetlere ihtiyacımız var."

Festival, 10 Mayıs'a kadar 12.00-00.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız