Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Dulkadiroğlu’nda tarih yeniden canlandırılıyor

Dulkadiroğlu’nda tarih yeniden canlandırılıyor

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya koydukları konak restorasyon çalışmalarıyla ilgili konuşarak, ‘Ortaya koyduğumuz konak restorasyon çalışmalarıyla ilçemizin tarihini gün yüzüne çıkarıyoruz’ dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya koydukları konak restorasyon çalışmalarıyla ilgili konuşarak, ‘Ortaya koyduğumuz konak restorasyon çalışmalarıyla ilçemizin tarihini gün yüzüne çıkarıyoruz’ dedi.

Dulkadiroğlu’nda tarih yeniden canlandırılıyor

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, göreve geldiği günden bu yana ortaya koydukları konak restorasyon projelerine değindi. Mutfak Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı ve Bahtiyar Yokuşu gibi projelerin başarısını dile getiren Başkan Okay, yeni projelerin de yolda olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Bahtiyar Yokuşu’nun devamı niteliğinde yeni bir projeye başladıklarını hatırlatan Başkan Okay, bu projenin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın turizm de çok önemli bir potansiyele kavuşacağını söyledi. 

Kurtuluş mahallesinde başlatılan çalışamadan bahseden Başkan Okay: “Bahtiyar Yokuşu projesinin devamı niteliğindeki bu projemiz Kahramanmaraş turizmine büyük katkı sağlayacak. Bahtiyar yokuşunun devamında Kurtuluş İlköğretim okulunun hemen yanındaki sokakta çalışmalarımız başladı. Bu alanda toplamda 10 konağın cephe yenilemesini yaparak restore edeceğiz. Hatuniye Caddesi, Mutfak Müzesi ve Dulkadiroğlu konağının çevresi de bu projeyle turizme uygun hale gelmiş olacak.”

Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelinin bu gibi projelerde olduğunu ifade eden Başkan Okay, şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın turizm potansiyeli tarihinde saklıdır. Bu potansiyeli ortaya çıkarma adına konak restorasyonu çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Ortaya koyduğumuz çalışmalara gösterilen ilgi de bu düşüncemizi tescilliyor. Şehrimizin turizmden hak ettiği payı alması adına çalışmayı sürdüreceğiz.” Dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız