Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Depremin ardından topraktan gelen miras sergisi açıldı

Depremin ardından topraktan gelen miras sergisi açıldı

Hatay'da 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında, "Depremin ardından topraktan gelen miras" sergisi açıldı.

Hatay'da 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında, "Depremin ardından topraktan gelen miras" sergisi açıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Depremin ardından topraktan gelen miras sergisi açıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından gün yüzüne çıkan tarihi eserlerin yer aldığı sergi Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) işbirliğinde, Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi'nde açıldı.

Sergide farklı tarihi dönemlere ait takılar, şişeler ve minyatür objeler gibi çeşitli eserler yer alıyor.

Vali Mustafa Masatlı, burada yaptığı konuşmada, müzelerin yalnızca tarihi eserlerin sergilendiği yerler değil, aynı zamanda milletin hafızasını muhafaza eden irfan merkezleri olduğunu söyledi.

Tarihi kimliğin yansıtılması amaçlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası hasar gören tarihi yapıları ayağa kaldırdıklarını belirten Masatlı, "Artık Hatay'ımız, Antakya'mız, Defne'miz eski kimliğine kavuşuyor. Habib-i Neccar Camisi'yle, Saint Pierre Kilisesi'yle, Kurtuluş Caddesi'yle, Mustafa Kemal Caddesi'yle ve Uzun Çarşı'sıyla yani kısacası bu şehirde Hatay'ı Hatay yapan ne varsa ayağa kaldırılıyor ve kaldırmaya da devam edeceğiz." dedi.

Masatlı, Hatay'ın medeniyet hafızasının korunması, tarihi kimliğinin yaşatılması ve gelecek nesillere de güçlü kültürel mirasın bırakılmasının en büyük sorumluluklarından biri olduğunu dile getirdi.

Depremlerin kentte bıraktığı yaraların ardından toprağın, kadim şehrin binlerce yıllık tarihini kendilerine emanet ettiğini belirten Masatlı, şunları kaydetti: "Bu bakımdan bugün de açılışını yaptığımız 'Depremin ardından topraktan gelen miras' sergisi, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmalar sırasında gün yüzüne çıkarılan eserlerle Hatay'ın yalnızca bir yıkımın değil aynı zamanda güçlü bir hafızanın, köklü bir medeniyet birikiminin ve yeniden diriliş iradesinin şehri olduğunu da göstermektedir."

Vali Masatlı ve beraberindekiler konuşmanın ardından müzede sergilenen tarihi eserleri inceledi.

Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi orkestrası da müzik dinletisi sundu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız