Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Ahmet Ardıç: Kahramanmaraş’ımızı her yönüyle İstanbul’a taşıyoruz

Ahmet Ardıç: Kahramanmaraş’ımızı her yönüyle İstanbul’a taşıyoruz

Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu (MARFED) ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ‘Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’ 23 Haziran Perşembe Günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. 2 milyon ziyaretçi beklenen tanıtım günlerini Zara, Ceza gibi birbirinden ünlü sanatçılar müzik ziyafeti ile festivale çevirecek.

Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu (MARFED) ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ‘Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’ 23 Haziran Perşembe Günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. 2 milyon ziyaretçi beklenen tanıtım günlerini Zara, Ceza gibi birbirinden ünlü sanatçılar müzik ziyafeti ile festivale çevirecek.

Ahmet Ardıç: Kahramanmaraş’ımızı her yönüyle İstanbul’a taşıyoruz

‘İstiklalden istikbale’ temalı Kahramanmaraş Tanıtım Günleri İstanbul Yeni Kapı etkinlik alanında açılıyor. 23 Haziran Perşembe günü saat 11.00’da Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları gösterileriyle başlayacak olan karnaval havasındaki 4 günlük program dolu dolu geçecek. 

Açılış günü Pazarcık Belediye standında, ünüTürkiye’ye yayılan Pazarcık keçi Peyniri, Sarımsak ve Baklavalık Fıstığın hikayesi anlatılacak. Afşin Belediyesi standında Eshab-ı Kehf kıssası, Elbistan Belediyesi standında Cevizli Şekerin hikayesi, Büyükşehir Belediyesi standında Ahşap Oyuncak Atölyesi, Nurhak Belediye Standında ise Doğa Turizminde Yeni Adresler temalı anlatımlar yer alacak.

Tanıtım Günlerinin ilk konseri saat 17.00’da yerel sanatçı Avniye ile olacak. Akabinde Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Hilmi Şahballı birbirinden önemli eserleriyle kulakların pasını silecek. Akşamında ise 21.00’da Şevket Gürlek ziyaretçileri büyüleyecek.

Tanıtım günlerinin açılışıyla ilgili bir açıklama yapan Maraş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tanıtım Günleri Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Ardıç, “Kahramanmaraş’ımızı her yönüyle İstanbul’a taşıdık. Yöresel ürünleri, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri, dondurması, sucuğu, bastığı, peyniri, fıstığı, bakırı, altını, ağaç oyması, simsırması kısacası tüm ürünlerimizle İstanbul Yeni Kapıda kapılarımızı Perşembe günü açıyoruz.

Federasyon Başkanımız Uğur Yinanç başkanlığında aylardır çalışıyoruz. Hedefimiz ilimizi İstanbul’da en iyi şekilde tanıtmak, ticaretini artırmak, tarihi ve turistik mekânlarını tanıtmak, yöresel ürünlerine olan ilgiyi artırmak, en önemlisi lobi oluşturmak. Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Bey’e, Milletvekillerimize, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve ekibine, tüm ilçe belediyelerimize, firmalarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

4 gün boyunca gündüz etkinlikler, akşamında ise birbirinden ünlü sanatçıların konserleri yer alacak. Ceza, Zara gibi ünlü sanatçılarından yer alacağı konserler silsilesinde sürpriz sanatçılar katılımcılara müzik ziyafeti çekecek. İstanbul’da ikamet eden hemşerilerimizi komşularını da alıp gelmelerini istiyoruz. İddia ediyoruz, İstanbul böylesi bir etkinliğe daha önce şahit olmamıştır, 4 gün süren etkinliğimiz yıllarca unutulmayacaktır” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız