Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Yazar Sadettin Acar: ‘Sezai Karakoç ilhamdır’

Yazar Sadettin Acar: ‘Sezai Karakoç ilhamdır’

Kahramanmaraş'ta düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Bir Medeniyet Mimarı: Sezai Karakoç’ söyleşisinde konuşan Yazar Sadettin Acar, ‘Sezai Karakoç, birçok alanda öncü olmuş büyük bir şair ve büyük bir mütefekkirdir. Gelenek bahsinde bizlere yeni ufuklar açmıştır. Bu anlamda Karakoç bir öncüdür, ilhamdır’ dedi.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Bir Medeniyet Mimarı: Sezai Karakoç’ söyleşisinde konuşan Yazar Sadettin Acar, ‘Sezai Karakoç, birçok alanda öncü olmuş büyük bir şair ve büyük bir mütefekkirdir. Gelenek bahsinde bizlere yeni ufuklar açmıştır. Bu anlamda Karakoç bir öncüdür, ilhamdır’ dedi.

Yazar Sadettin Acar: ‘Sezai Karakoç ilhamdır’

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri, Yazar Sadettin Acar’ın ‘Bir Medeniyet Mimarı: Sezai Karakoç’ söyleşisi ile devam etti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Kültür Turizm ve Spor Dairesi Başkanı Duran Doğan ile sanatseverler yer aldı. 

Edebiyatla da anılmak bir şeref

Kahramanmaraş’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Yazar Sadettin Acar, “Ülkemizde birçok şehir var. Tabi bazıları ticaretle, sanayiyle anılıyor. Tabi bu alanlar da önemli ama Kahramanmaraş’ın edebiyatın başkenti olmasının da önemi çok büyük. Kültür ve edebiyatla anılmak büyük bir şeref. Kahramanmaraş bu vasfı kimseye kaptırmamalı. Edebiyat, kültür ve sanat bizim varoluşumuz için çok önemli” diye konuştu.

Gül’e itibarını iade eden adam

Sezai Karakoç’un gelenek ile günümüz arasında çok önemli bir bağ kurduğuna dikkat çeken Acar, “Sezai Karakoç’un davasını, büyük medeniyet fikrini konuşmak bana hep heyecan vermiştir. Karakoç, birçok alanda öncü olmuş büyük bir şair ve büyük bir mütefekkirdir. Gelenek bahsinde bizlere yeni ufuklar açmıştır. Bu anlamda Sezai Karakoç bir öncüdür. Bizleri tekrar medeniyet halkasıyla buluşturmuştur. Medeniyet mirasımızla buluşmamız için kapıyı aralamıştır. Bu anlamda Sezai Karakoç, ‘Gül’e itibarını iade eden adam olarak bilinir”  dedi.

Müslüman insanlığın varisidir

Sezai Karakoç ilhamdır. Karakoç’un bazı sözlerini, şiirlerini ilhamı dışarıda tutarak anlayamayız. Kadim bir geleneğe sahibiz diyoruz. Gelenek uçsuz bucaksız bir ummandır. Oraya gidip de kendi kalmak her babayiğidin harcı değildir. Oraya gidince Fuzuli’yle karşılaşıyorsunuz, Şeyh Galip’le karşılaşıyorsunuz. Karakoç, bir Müslüman insanlığın ürettiği ne varsa onun varisidir diyor. Bize düşen Karakoç’un sürdürdüğü bu yolda o bayrağı yere düşürmemektir” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız