Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Yapılan çalışmalarla Türkoğlu değişiyor, dönüşüyor

Yapılan çalışmalarla Türkoğlu değişiyor, dönüşüyor

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede yapımı devam eden çalışmalar hakkında gazetemize özel bilgiler verdi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede yapımı devam eden çalışmalar hakkında gazetemize özel bilgiler verdi.

Yapılan çalışmalarla Türkoğlu değişiyor, dönüşüyor

Başkan Okumuş, ilçede yapılan çalışmalarla birlikte Türkoğlu’nun bölgenin yıldızı konumuna geldiğini belirterek, önümüzdeki on yıl içerisinde ilçe nüfusunun yüz bine kadar çıkacağını ön gördüklerini söyledi.

 

“Büyük projemiz 2021 yılında bitecek”

 

Şekeroba millet bahçesinin ihalesinin tamamlandığını belirten Okumuş şunları söyledi: “31 Mart yerel seçimlerinden sonra çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. En önemli projelerimizden bir tanesi olan Şekeroba millet bahçesinin yapımına yaklaşık 4 ay önce başladık. Burası 500 dönüme yakın bir yer. Nurdağı, İslahiye ve şehrimize yakın, binlerce kişinin ağırlanabileceği millet bahçesidir. Şuana kadar 10 bin adet ağaç diktik, alt yapısını bitirdik. Burada düğün salonu, millet konağı, yarı olimpik yüzme havuzu, büyük oyun alanları, oyun grupları, çocuk trafik eğitim pisti ve yaklaşık 8 km bisiklet ve yürüyüş yolları olacak. Aynı zamanda da bölge insanını piknik yapabileceği alanlarımız olacak. Buranın ihalesi yapıldı, bayramdan sonra müteahhit başlayacak. 2021 yılının bahar ayında ise parkımızı açmayı düşünüyoruz.”

 

 

“İlçemize 23 tane taziye evi kazandırdık”

 

Beyoğlu mahallesine ilçe meydanı gibi bir meydan kavuşturacaklarının önemine değinen Osman Okumuş, “Bu zamana kadar yaklaşık 23 tane taziye evi yaptık. 5 mahallemize de yeni taziye evi yapıyoruz. Amacımız 2024’e kadar bütün mahallelerde taziye evi yapmak. 5 milyon TL değerinde yol ihalesi yaptık. Yeşilyöre mahallemizde su ve kanalizasyon alt yapısı bittikten sonra yol çalışması ve parke çalışmamız devam ediyor. Tesislerimiz için 1,5 milyon TL değerinde çimento ve kum ihalesi yaptık. Yeni açılan imarlı alanların eksik taraflarını tamamlayacağız. Büyükşehir belediyemizle birlikte bu yılsonuna kadar Ceceli’deki üniversite binalarının oraya kadar bulvar yolumuz bitecek. Kaldırımlarıyla, asfaltlarıyla, aydınlatması tamamlanacak. Bunun devamında Ceceli’de Şekerpınarı mesire alanı yaklaşık 15 dönümlük alan kısa bir süre içinde hizmete açılacak. Beyoğlu’nda Ulu cami ve meydan çalışması başladı. 2021 yılının sonuna doğru bu çalışmayı bitirmeyi düşünüyoruz. Üniversite kampüsü çalışmalarımız devam ediyor. Kılılı’da İslami bilimler fakültesi belediye binasında hizmet görüyordu.  Burayla ilgili yeni binayı tamamladık.” Diye konuştu.

 

 

“Düzenli nüfus artışı var”

 

İlçe nüfusunun her yıl düzenli olarak artığını vurgulayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Organize sanayi bölgesinde çalışmalar devam ediyor. Gıda organize sanayi ilçemize kuruluyor.  Bölgenin tek gıda organize sanayisi buraya açacağız. Bilindiği üzere şehrimiz gıda üzerine öncü illerden bir tanesidir. Bu sanayi ile birlikte daha da etkili olacak. Corona konusunda ise bir belediye başkanımız çalışmaları yürütmekte. İlçemiz ekonomisinin yanı sıra doğal güzellikleriyle ön palana çıkmaktadır. Nüfusu hızla artan bir ilçedir. Nüfusumuz her geçen yıl düzenli olarak artmaktadır. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde nüfusumuz 70 binlerde 100 binlere doğru çıkacaktır.”

 

 

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız