Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Vali Ünlüer, “Öğretmen, güçlü Türkiye’yi inşa edecek çocuklarımızı işleyen sanatkardır”

Vali Ünlüer, “Öğretmen, güçlü Türkiye’yi inşa edecek çocuklarımızı işleyen sanatkardır”

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Vali Ünlüer, ‘24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği günü 1981 yılından itibaren her yıl hep birlikte Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Vali Ünlüer, ‘24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği günü 1981 yılından itibaren her yıl hep birlikte Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.

Vali Ünlüer, “Öğretmen, güçlü Türkiye’yi inşa edecek çocuklarımızı işleyen sanatkardır”

Vali Ünlüer, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu da çok kıymetli öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır.
 
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler!  Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır.” sözüyle öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumlulukların önemine işaret ederek öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir.  
 
Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten; öğrencisinin sahip olduğu cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Öğretmen, bilginin taşıyıcısı, memleketimizin ve milletimizin yüz akı, güçlü Türkiye’yi inşa edecek çocuklarımızı işleyen sanatkardır.
 
Kahramanmaraş’ımızda ve ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren, gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diliyor, ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız