Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Türkoğlu'nda, Azerbaycan ve Türk Bayrağı birlikte dalgalanıyor

Türkoğlu'nda, Azerbaycan ve Türk Bayrağı birlikte dalgalanıyor

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan topraklarına saldırı başlatan Ermeni güçlerine cephe hattında gereken cevabın verilmesine devam edildiğini söyledi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan topraklarına saldırı başlatan Ermeni güçlerine cephe hattında gereken cevabın verilmesine devam edildiğini söyledi.

Türkoğlu'nda, Azerbaycan ve Türk Bayrağı birlikte dalgalanıyor

Türkoğlu Belediyesi, Türkiye ile Azerbaycan'ın birlik ve beraberliğinin göstergesi olarak, belediye hizmet binasına Azerbaycan ve Türk Bayrağı astı, ilçede faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlara, Azerbaycan'a destek amacıyla Türk ve Azerbaycan bayrakları dağıttı. Ardından ise Azerbaycan’da şahadet mertebesine erişen şehitler ve Türkiye’deki tüm şehitler için Cuma namazı öncesi Türkoğlu Fatih Sultan Mehmet Han Cami’de mevlid-i şerif okutuldu.

Ermenistan saldırılarına karşı ilk andan itibaren Türkiye bir kez daha kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduğunu gösterdi. Türkoğlu’nda tüm esnaflara ve vatandaşlara Azerbaycan bayrağı ile birlikte Türk bayrağı Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından dağıtıldı.

Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine ateş açan Ermenistan’ı kınayan Başkan Okumuş, “Bir millet iki devlet olarak Can Azerbaycan’ın her zaman yanındayız”  diyerek şunları belirtti; “Biz Türkoğlu olarak Azerbaycanlı kardeşlerimize destek vermek amacıyla, Türk Bayrağı ve Azerbaycan Bayrağı hediye ediyoruz. Bir nevi onlara moral kaynağı olsun. Bayrak dağıtımını bütün esnaf arkadaşlara yapıyoruz.

Bundan sonrada cuma namazı öncesi, Azerbaycan’da şehit olan kardeşlerimize ve Türkiye’deki tüm şehitlerimiz adına da Türkoğlu Belediyesi olarak Mevlid- i Şerif okutuyoruz. Tabi orası bizim anavatanımız,  Türkiye’mizin yaklaşık bin yıl önce geldiğimiz topraklar, anavatanımız. Türkçemiz, özümüz, ırkımız bir. Orada 1990 ‘lı yıllarda Karabağlar ve Hocalı katliamı olmuştu. Bundan büyük üzüntü yaşamıştık.  Binlerce şehidimiz vardı. O zaman Türkiye olarak onlara sahip çıkamamıştık, ama bugün dünya lideri olan yedi düvele karşı mücadele veren, savaşan, dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var.

Bugün top yekûn onların yanındayız, o zamanda dünya liderimiz iktidarda olsaydı. Ne Hocalı olurdu ne de Karabağlar işgal edilirdi. Ama Türkiye, eski Türkiye değil. İnşallah, Akdeniz’de olduğu gibi Orta Asya da, Azerbaycan da kardeşlerimizin yanındayız. Dualarımız onlarla. Desteğimiz hem gönülden, hem de her yönden devam edecektir. Onlara savaşta muzaffer olmasını diliyorum. Dualarımız onlarla.

Türk Bayrağı ve Azerbaycan bayrağı birbirlerine güzel yakışıyorlar, özümüz bayrak. Yani burada da Türkoğlu’nun ismi gibi, Türkoğlu’nun esnaflarının Azerbaycan’a verdiği desteği temsil ediyor.” Dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız