Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | TÜBİTAK Başkanından, Kahramanmaraş’a sürpriz ziyaret

TÜBİTAK Başkanından, Kahramanmaraş’a sürpriz ziyaret

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kahramanmaraş TEKNOKENT Yönetici A.Ş.’de devam etmekte olan TÜBİTAK destekli projeler ile özel firmalara ait geliştirilen ARGE çalışmalarını yerinde inceledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kahramanmaraş TEKNOKENT Yönetici A.Ş.’de devam etmekte olan TÜBİTAK destekli projeler ile özel firmalara ait geliştirilen ARGE çalışmalarını yerinde inceledi.

TÜBİTAK Başkanından, Kahramanmaraş’a sürpriz ziyaret

KSÜ TEKNOKENT Yönetici A.Ş.’de gerçekleştirilen toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Doğan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ Ersin Akıncı ve KSÜ TEKNOKENT Yönetici A.Ş.’de faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK destek programları kapsamında yapılan akademik projeler ve özel firma projelerini incelemek aynı zamanda akademik yıl açılışından evvel bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek çalışmalar yapmak üzere deprem bölgesine ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL “TEKNOÇABA” programından da bahsederek şunları dile getirdi. “Deprem bölgemizde bilim, sanayi ve inovasyonun hızla gelişmesi için TEKNOÇABA programımızı devreye aldık. Bu sayede proje ortaklarımız yıl boyu geliştirmiş oldukları projelere TÜBİTAK desteklerinden faydalanmak üzere başvuru yapabilecekler. Ayrıca akademisyenlerimizin projelerini de desteklemek için 1001 ÇABA programını da devreye aldık.

Depremin ardından hızlı bir şekilde toparlanma çalışmaları var. Akademik çalışmalar ve özel firmaların birlikte iş birliği ruhuyla bölgenin kalkınmasında öncü olacak projeler üretilmekte. TÜBİTAK olarak deprem bölgesinde sanayi ve teknoloji firmalarımızla işbirliği yapmak ve Teknokentimizde devam eden projelere katkılar sağlamak adına buradayız. Bugün Kahramanmaraş Teknokentimizden bir firmamız Libya Ulusal Yatırım Şirketi Yöneticileri ile önemli bir ticaret anlaşması gerçekleştirdiler. Deprem sonrası bilimsel çalışma yürüten firmalarımızın uluslararası alanda iş yapıyor olması, onların bu çaba ve gayretleri bizler için mutluluk verici. TÜBİTAK olarak tüm programlarımızla akademisyenlerimizin ve firmalarımızın her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz.” dedi.

Toplantıda konuşan KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Doğan ise “TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Kendileri depremin ilk anından itibaren üniversitemizi yalnız bırakmadı. Farklı zamanlarda Üniversitemize gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak akademisyenlerimize ve özel firmalarımıza yol gösterdiler. Bugün de deprem bölgesi için açılan TEKNOÇABA ve 1001 ÇABA programını tanıttılar. Destekleri için TÜBİTAK Başkanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız