Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Tescilli Maraş çöreği, bayram sofraları için hazır

Tescilli Maraş çöreği, bayram sofraları için hazır

Kahramanmaraş'ta, Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi haline gelen tescilli Maraş çöreği, lezzeti ve hoş görüntüsüyle bayram sofralarını da tatlandırıyor.

Kahramanmaraş'ta, Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi haline gelen tescilli Maraş çöreği, lezzeti ve hoş görüntüsüyle bayram sofralarını da tatlandırıyor.

Tescilli Maraş çöreği, bayram sofraları için hazır

Son yıllarda artan talep üzerine üretimi artan "Maraş çöreği", kentteki ve gurbetteki Kahramanmaraşlıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Osmanlı döneminden bu yana üretilen çörek, yöre halkı için Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İş toplantıları ve düğünlerde de ikram edilen çörek, bayramda ziyarete gelen konuklara kompostoyla sunuluyor.

Tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli hazırlanan ve özellikle taş fırınlı işletmelerde yapılan Maraş çöreği kent için önemli bir bayram geleneğini oluşturuyor.

Kentte adeta bayram şekeriyle yarışan çörek, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle daha çok kargoyla şehir dışına gönderiliyor.

Kargo yoğunluğumuz var

Çörek ustası Fehmi Büyükdereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama sayılı günler kala üretime başladıklarını belirtti.

Salgın nedeniyle bu yıl biraz daha farklı bir süreç geçirdiklerini ifade eden Büyükdereli, "İnanılmaz bir şekilde kargo yoğunluğumuz var. Türkiye'nin dört bir tarafına sipariş gönderiyoruz. Ordu, Giresun, İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ilden talep var." dedi.

Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı'nın halk arasındaki diğer adının "Çörek Bayramı" olduğunu ifade eden Büyükdereli, doğal, katkısız ve uzun ömürlü olduğu için bu çöreğin tercih edildiğini söyledi.

Büyükdereli, işletmesinde günlük 500 kilogram ile 1 ton arası üretim yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız