Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | KSÜ’den zehir zemberek açıklama

KSÜ’den zehir zemberek açıklama

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğünden zehir zemberek açıklama. Geçtiğimiz günlerde 35 akademisyenin KSÜ Tıp Fakültesinden ayrıldığı iddialarına sert yanıt veren KSÜ Yönetimi, hangi menfaat karşılığı bu sahte haberlerin yaptırıldığını bilmekteyiz ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğünden zehir zemberek açıklama. Geçtiğimiz günlerde 35 akademisyenin KSÜ Tıp Fakültesinden ayrıldığı iddialarına sert yanıt veren KSÜ Yönetimi, hangi menfaat karşılığı bu sahte haberlerin yaptırıldığını bilmekteyiz ifadelerine yer verdi.

KSÜ’den zehir zemberek açıklama

KSÜ’den yapılan açıklamada: “Geçtiğimiz günlerde bazı internet haber sitelerinde yayımlanan “KSÜ Tıp Fakültesinden Son 1 Ayda 35 Akademisyen Ayrıldı” konulu haber üzerine bu açıklamayı yapmak gereği hâsıl olmuştur. Öncelikle üzülerek şunu belirtmek isteriz ki bu tür yalan yanlış haberler, şu anda Kahramanmaraş’ın sağlık yükünün yüzde 70’ini karşılayan Tıp Fakültesi Hastanesini yıpratmakta, yıpratma amacı taşımaktadır. 

Kimler tarafından hangi menfaat karşılığı bu sahte haberlerin yaptırıldığını bilmekteyiz. Bu davranış üniversite yönetimini yıpratma gayesiyle yapılmasına rağmen aslında Kahramanmaraş’a zarar vermektedir. 

Sayın halkımızın da malumu olduğu üzere deprem felaketi sonrasında özellikle milli eğitim, kolluk kuvvetleri, sağlık personeli başta olmak üzere Kahramanmaraşlı olmayan pek çok memur şehrimizden ayrılmıştır. Hatta Kahramanmaraşlılardan da ayrılanlar olmuştur. 

Bunların arasında mülki idare yöneticileri de mevcuttur. Elbette ki Tıp Fakültemizde de ayrılan hocalar olmuştur. 3 hocamız emekli olmuş, 3 hocamız Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçmiş, 3 hocamız da istifa edip çok iyi ücretler karşılığında özel hastanelere geçiş yapmıştır. 4 hocamız ise ayrılmayı planlamaktadır. Her ne kadar internet haberinde “Son 1 ayda 35 öğretim üyesinin istifa ettiği doğru mudur?” şeklinde soru sorulmuş olsa da burada algı operasyonu yapılıp 35 kişi ayrıldı gibi bir imaj oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Üstelik ilgili haberde bu hekimlerin, siyasi görüşleri yüzünden gönderildiği safsatası dillendirilmektedir. Hatta haber yalanlanırsa bu ayrılanların isimlerinin tek tek açıklanacağı belirtilmektedir. Bahsi geçen bu 35 kişinin isimlerini biz de çok merak etmekteyiz. Lütfedilip isimler açıklanırsa biz de kendilerinden haberdar olmadığımız bu isimleri öğrenmiş oluruz. 

Maalesef depremden bu yana cansiperane mücadele edip milletimizin yaralarının sarılması için çabalayan Tıp Fakültesini ve Üniversite Yönetimini sırf karalamış olmak için farklı gayelerle yayın yapan, kendilerini de gazeteci sanan bu insanların gerçek yüzünü kamuoyunun takdirine sunuyoruz.” İfadelerine yer verildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız