Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | KSÜ’den iddialara yanıt! Olay 2021’de yaşandı, sözleşme feshedildi

KSÜ’den iddialara yanıt! Olay 2021’de yaşandı, sözleşme feshedildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, üniversite hastanesinde bir hemşirenin bir bebeğe şiddet uyguladığı ve kalıcı sağlık sorunlarına yol açtığı yönündeki iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, üniversite hastanesinde bir hemşirenin bir bebeğe şiddet uyguladığı ve kalıcı sağlık sorunlarına yol açtığı yönündeki iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

KSÜ’den iddialara yanıt! Olay 2021’de yaşandı, sözleşme feshedildi

Rektörlük açıklamasında, söz konusu olayın 2021 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde meydana geldiği belirtildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından dönemin üniversite yönetimi ve hastane başhekimliğinin süreci titizlikle ve tavizsiz bir şekilde yürüttüğü vurgulandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, üniversite hastanemizde bir hemşirenin bir bebeğe yönelik şiddet uyguladığı ve bu durumun kalıcı sağlık sorunlarına yol açtığına dair haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu müessif olay, 2021 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde meydana gelmiştir. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren o dönemdeki Üniversite yönetimimiz ve Hastane Başhekimliğimiz süreci büyük bir titizlikle ve tavizsiz bir yaklaşımla takip etmiştir.

Konuya ilişkin süreç şu şekilde yürütülmüştür: 07.06.2021 tarihinde, bebek Deniz Esin Bozoklar’ın sol üst bacağında kırık tespit edilmiş ve durum derhal tutanak altına alınmıştır. Aynı gün yapılan incelemeler sonucunda, Başhemşirelik tarafından hazırlanan dilekçe ile söz konusu yaralanmaya Hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık’ın sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Başhekimliğimizin talebi ve Rektörlük makamının oluru ile soruşturmanın selameti açısından ilgili şahıs 07.06.2021 tarihinde derhal görevden uzaklaştırılarak açığa alınmıştır. Konuyla ilgili 2021 yılı haziran ve temmuz ayları içerisinde kapsamlı bir disiplin soruşturması yürütülmüş, soruşturma sonucunda hazırlanan rapor doğrultusunda, Üniversitemiz Rektörlüğünün uygun görüşüyle ilgili hemşirenin sözleşmesi 19.08.2021 tarihi itibarıyla feshedilerek Kurumumuzla ilişiği kesilmiştir.

En değerli varlığımız olan çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği Kurumumuzun en temel önceliğidir. Yaşanan bu elim olaydan derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, Deniz Esin bebeğimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi yineleriz." ifadelerine yer verildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız