Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
36°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Kahramanmaraş'ta

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Kahramanmaraş'ta

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Kahramanmaraş'ta Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Sütçü İmam Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Kahramanmaraş'ta Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Sütçü İmam Üniversitesi'ni ziyaret etti.

KAYNAK: Gazetecin
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Kahramanmaraş'ta

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Öztürkler, Vali Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti.

Öztürkler, Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı yıllarında ortaya koyduğu mücadelenin Kıbrıs Türklerine ilham olduğunu söyledi.

Güçlü Türkiye Cumhuriyeti'nin, güçlü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demek olduğunu her zaman ifade ettiklerini hatırlatan Öztürkler, "Bizim, ortak bir tarihimiz, ortak kaderimiz ve ortak maneviyatlarımız var." diye konuştu.

6 Şubat 2023 depremlerine dikkat çekti

Öztürkler, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ın yeniden ayağa kaldırılmasının kolay bir süreç olmadığını belirterek şunları söyledi: "Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği, çok ciddi ve ağır bir yıkımın yaşandığı bu şehirde, buna rağmen çok kısa süre içerisinde dünyanın da hayranlıkla izlediği bir yeniden inşa süreci yürütülüyor. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu göstermektedir."

Öztürkler ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile bir araya geldi.

Görgel'den kentteki projeler hakkında bilgi alan Öztürkler, çalışmalarda başarı diledi.

Ziya Öztürkler daha sonra Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ile görüştü.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız