Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’tan robotik alanda Türkiye’ye damga vuran başarı

Kahramanmaraş’tan robotik alanda Türkiye’ye damga vuran başarı

Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Kahramanmaraşlı öğrenciler, farklı kategorilerde elde ettikleri birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleriyle dikkat çekti.

Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Kahramanmaraşlı öğrenciler, farklı kategorilerde elde ettikleri birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleriyle dikkat çekti.

KAYNAK: Gazetecin
Kahramanmaraş’tan robotik alanda Türkiye’ye damga vuran başarı

Kahramanmaraşlı öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonundaki 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda önemli dereceler elde ederek kente gurur yaşattı. “Yeşil Vatan, Mavi Gelecek” temasıyla gerçekleştirilen yarışma, bu yıl yoğun katılımla dikkat çekti.

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması kapsamında Temel Seviye Çizgi İzleyen kategorisinde Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Mahmut Kurt ve İsmail Efe Kısacık Türkiye birinciliğini kazandı.

Aynı kategoride yarışan Şehit Tebernüş Özler Ortaokulu öğrencileri Yiğithan Kaya, Mehmet Vefa Gültekin ve Ahmet Onur Arslantaş ise üçüncülük elde etti.

Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Gökhan Emin Gürbüzel ve Eren Birtek ise “Tasarla Çalıştır” kategorisinde ikinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

17 bin 994 yarışmacı katıldı

TÜBİTAK ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle düzenlenen organizasyona 81 ilden ve 23 ülkeden toplam 17 bin 994 yarışmacı ile 5 bin 855 robot katıldı.

Kahramanmaraş’ın 96 takımla yarışmaya katıldığı ve en fazla robotla temsil edilen 11’inci il olduğu belirtildi.

Su Üstü Robot, Endüstriyel Robotik Kol, Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Labirent Ustası, Mini Sumo, Otonom Araç, RC Sabit Kanat Uçak ve Su Altı Robot gibi birçok kategoride kıyasıya mücadele yaşandı.

Yetkililer, yarışmanın mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmayı, öğrencilerin teknoloji ve inovasyon becerilerini geliştirmeyi ve bu alanda farkındalık oluşturmayı hedeflediğini vurguladı. Kahramanmaraş’tan çıkan dereceler, şehirde eğitim alanındaki başarı grafiğini bir kez daha öne çıkardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız