Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş'ta 'Zahire Festivali' gerçekleştirildi!

Kahramanmaraş'ta 'Zahire Festivali' gerçekleştirildi!

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesince, yöresel ürünleriyle mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla "Zahire Festivali" düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesince, yöresel ürünleriyle mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla "Zahire Festivali" düzenlendi.

KAYNAK: Gazetecin
Kahramanmaraş'ta 'Zahire Festivali' gerçekleştirildi!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, AKEXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, zahire ve kiler kültürünün nesilden nesile aktarılan, ecdattan miras kalan köklü bir gelenek olduğunu söyledi.

Zahire Festivaline yoğun ilgi

Geleneksel zahire kültürünün tasarruf sağladığını ve israfı önlediğini ifade eden Kirişci, şöyle konuştu: "Bugün sıfır atık ve gıda israfını konuşuyoruz. Gıda israfının önemli nedenlerinden biri de zahire kültürünün temsil ettiği değerlerden uzaklaşmamızdır. Artık hazır su alıyor, hazır ekmek tüketiyor ve hazır gıda satın alıyoruz. Zahireliklerimiz ise boş. Oysa zahire kültürü, israfın önüne geçen önemli bir gelenekti. Bu kültürü yeniden hatırlattığı için festivali düzenleyen Onikişubat Belediyemize teşekkür ediyorum."

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da zahire kültürünün Kahramanmaraş için önemli olduğunu ve yeni nesillere aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.

Ürünlerin mevsimine uygun koşullarda muhafaza edilmesinin önemine değinen Toptaş, "Bu organizasyonları kadın girişimcilerimizle gerçekleştiriyoruz. Bu sayede hem kadın girişimcilerimizin gelişimlerini sağlıyoruz hem de ekonomilerine destek oluyoruz. Burada kadın emeği çarşımızı da hazırlayarak kalıcı bir hale getireceğiz." diye konuştu.

Festivalde, kentin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel yemekleri tanıtılırken yemek yarışmaları ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Tuba Köksal, İrfan Karatutlu, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem ile ilgililer katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız