Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta Nadir Hastalıklar konferansı!

Kahramanmaraş’ta Nadir Hastalıklar konferansı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile Dünya Nadir Hastalıklar Günü münasebetiyle bir konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile Dünya Nadir Hastalıklar Günü münasebetiyle bir konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta Nadir Hastalıklar konferansı!

Kültürpark Konferans Salonu’nda Dünya Nadir Hastalıklar Günü münasebetiyle düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşların yanlarında olduklarını ve çalışma ve hizmetlerde her zaman engelli vatandaşları düşünerek onların da kullanabileceği şekilde hizmet ürettiklerini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin sadece belli günlerde değil, her zaman engelli vatandaşların yanında olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Çetinkaya: “Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz kurulduğu günden beri engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz çeşitli kurslarla onların el becerilerini geliştirmeye gayret ettik. Çeşitli aktivite ve programlarla onların yalnız olmadıklarını ve her zaman yanlarında yer aldığımızı hissettirdik. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize her türlü medikal malzeme desteğimizle de onlara yardımcı oluyoruz. Bu tür programlarla da onları bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Büyükşehir Belediyesi ile sürekli istişare içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyemiz bu tür önemli günlerde bizlerle istişare içerisinde hareket etmektedir. Bugün de burada Dünya Nadir Hastalıklar Günü münasebetiyle birbirinden değerli dört akademisyen arkadaşımız kendi alanlarda sunumlar yaparak sizleri bilgilendireceklerdir. Büyükşehir Belediyemizin işbirliği içerisinde bizimle sürekli irtibat halinde olmasından dolayı çok mutluyuz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi ve konferans Prof. Dr. Deniz Tuncel’in moderatörlüğünde başladı.

 

Konferansta Prof. Dr. Cengiz Dilber; “Nadir Görülen Çocuk Hastalıkları” konusunda sunduğu bildiri ile katılımcıları bilgilendirdi.

 

Dr. Hale Önder Yılmaz; “Zihinsel Gelişim Yetersizliğinin Genetik Sebepleri” konusunu işleyerek katılımcılara bilgiler aktardı.

 

Son olarak kürsüye gelen Aile Danışmanı Batuhan Cuma Bal ise “Ailede Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konularında sunumu gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi

 

Programın sonunda katılımcılardan gelen soruların da cevaplanmasının ardından Katılım Belgesi, Çiçek ve Hediye takdimi yapıldı.

 

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler DSairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile sağlık camiasından yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız