Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta kurban satıcıları için Padok başvuruları başladı

Kahramanmaraş’ta kurban satıcıları için Padok başvuruları başladı

Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’nda satış yapmak isteyen vatandaşlar için padok kiralama süreci resmen başladı.

Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’nda satış yapmak isteyen vatandaşlar için padok kiralama süreci resmen başladı.

KAYNAK: Gazetecin
Kahramanmaraş’ta kurban satıcıları için Padok başvuruları başladı

Başvuruların çevrim içi olarak alınacağı süreçte, adayların T.C. kimlik numarası, ad-soyad ve ikamet bilgileriyle başvuru yapacağı, bilgilerin MERNİS üzerinden kontrol edileceği bildirildi. Aynı haneden yalnızca bir kişinin başvuru yapabileceği, 18 yaş altı başvuruların ise kabul edilmeyeceği açıklandı.

Başvurular 5 Mayıs’a kadar sürecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin duyurusuna göre padok kiralama başvuruları 1 Mayıs 2026 tarihinde başladı ve 5 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Satış alanlarının her biri 36 metrekare büyüklüğünde olup başvurular belediyenin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Başvuruların tamamlanmasının ardından şartları sağlayan adaylar kura çekimine tabi tutulacak. Kura işlemi 6 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Hayvansal Üretim ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek.

Sözleşme ve yer tahsisi süreci

Kura sonucunda belirlenen asil listede yer alan başvuru sahipleri, 6 Mayıs saat 14.00’ten itibaren 8 Mayıs saat 17.00’ye kadar sözleşmelerini imzalayacak. Bu sürede işlemlerini tamamlamayanların yerine yedek listeden çağrı yapılacak ve tüm yer tahsis işlemleri 12 Mayıs 2026’ya kadar tamamlanacak.

Padok ücreti 4 Bin 600 TL

Belediye, her bir padok için kira bedelinin 4 bin 600 TL olduğunu açıkladı. Ödemelerin belirlenen banka hesaplarına yapılacağı, açıklama kısmına “Kurban Padok Kira Ücreti” ifadesinin yazılması gerektiği ve dekontun sözleşme sırasında ilgili birime teslim edileceği bildirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, başvuru sürecinin ilan edilen takvim doğrultusunda yürütüleceğini belirterek, yetiştiricilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için süreci dikkatle takip etmeleri gerektiğini vurguladı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız