Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım konforunu ve yol güvenliğini artırmak amacıyla yürüttüğü asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde farklı güzergâhlarda sıcak asfalt uygulaması gerçekleştiriliyor.
Onikişubat ilçesindeki Kâtip Çelebi Caddesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serimine başlayan ekipler, yaklaşık 1,5 kilometrelik güzergâhı daha dayanıklı ve kullanışlı hale getiriyor.
Kâtip Çelebi Caddesi’nin ardından iki güzergâh daha asfaltlanacak
Kâtip Çelebi Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından ekiplerin aynı güzergâh üzerinde bulunan 15’inci Sokak ile Mercimektepe Caddesi’ne geçmesi planlanıyor.
Abdülhamit Han Mahallesi’nde gerçekleştirilecek sıcak asfalt çalışmalarıyla bölgedeki ulaşım standardının yükseltilmesi hedefleniyor. Yenilenen yollarla birlikte sürücüler için daha güvenli ve konforlu bir ulaşım ortamı oluşturulması, yol kaynaklı sarsıntı ve deformasyonların da azaltılması amaçlanıyor.
Genç Osman Mahallesi’nde 30 Bin 2’nci sokak yenileniyor
Dulkadiroğlu ilçesinde de asfalt çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Genç Osman Mahallesi’nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında 30 Bin 2’nci Sokak’ta sıcak asfalt uygulaması gerçekleştiriyor.
Mahalledeki son çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yerleşim alanları ve iş yerlerine ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor. Yol yenileme çalışmalarıyla araç trafiğinin daha akıcı hale gelmesi ve sürüş güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde devam eden asfalt uygulamalarıyla ulaşım altyapısının güçlendirilmesini ve ihtiyaç duyulan cadde ve sokakların modern ulaşım standartlarına kavuşturulmasını hedefliyor.