Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta 60 dakikalık birlikte kitap okuma etkinliği düzenlenecek!

Kahramanmaraş’ta 60 dakikalık birlikte kitap okuma etkinliği düzenlenecek!

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organize edilen “İçindeki Güzelliği Paylaş” sloganı ve “Güzel Ahlâk” konulu 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organize edilen “İçindeki Güzelliği Paylaş” sloganı ve “Güzel Ahlâk” konulu 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

Kahramanmaraş’ta 60 dakikalık birlikte kitap okuma etkinliği düzenlenecek!

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları il Sorumlusu Fikret Işık yaptığı açıklamada;

“Birçok ilde aynı anda yarışma kitaplarımızı okuyoruz.

Kitap okuma alışkanlığının çok az olduğu ülkemizde İnsanları kitap ile buluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak için Türkiye'nin birçok ilinde 12 Ocak Cumartesi günü Saat 14.00 - 15.00 arasında Yarışma kitaplarımızı okuyoruz.

Kahramanmaraşlı kitapseverleri 12 Ocak Cumartesi günü Saat 14.00’te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ ne bir saatlik kitap okuma etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Etkinlik Kapsamında Okunacak Yarışma Kitapları

Güzel Ahlak Yolculuğu

İlkokul kategorisinde ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan bu kitapta "eğlenerek öğrenmek" kavramı esas alınmıştır. Kitap içeriği yarışma bünyesinde yapılacak sınava yönelik eğitici bulmaca, sorular ve resimlerle desteklenmiştir. Kitap, önsöz, giriş, 9 farklı hikaye, sözlük, sonsöz ve kaynaklar olmak üzere 14 bölüm olarak hazırlanmıştır.

 

Erdemler Kampı

Ortaokul kategorisinde ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan Kitabımız ‘’Erdemler Kampı’’ adını taşımaktadır. Yolculuk temasıyla ‘’Güzel Ahlak’’ konusu çerçevesinde hazırlanmıştır. Ortaokul kategorisinde ‘’Erdemler Kampı’’ adlı 132 sayfalık eser hazırlanmıştır. ‘’Erdemler Kampı’’ eseri 11 bölümünden oluşmaktadır. Güven, özgüven, özdenetim, sorumluluk, adalet, sabır, saygı, yardımseverlik gibi konuları içeren bu güzide eser "Güzel Ahlak" konusunu ayet ve hadislerle de pekiştiriyor.

"İhyâu Ulûmi’d-Dîn’den Kesitlerle GÜZEL AHLÂK"

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması’nın "Lise" kategorisi yarışmacılarının sınava tabi tutulacağı kitap. Server Yayınları tarafından sunulan 226 sayfalık kitabı Cemaleddin el-Kâsımî İhyâ’dan özetleyip Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ve Mehmet Akif Özkiraz gözden geçirdi.

Temelinde insan olan problemlerin hallolması ve dini ilimlerin yeniden ihya edilerek çözümlenmesi amacıyla "Hüccetü’l-İslam" (İslam’ın kesin delili) unvanıyla tanınan ve tasavvuf yolunun büyük üstadlarıdan olan İmam Gazali (Rh.a.) (H.448/M.1053 Tûs - H.505/M.1111 Tûs), günümüzde genelde dört cilt halinde sunulan "İhyâu Ulûmi’d-Dîn" eserini ortaya koymuştur.

Genel olarak ahlâk konularından "insanı kurtuluşa götüren haller"i ele alan 4. cildin özetlenip gözden geçirilmiş hali olan bu kitap istifadelerinize sunulmuştur.  

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız