Kahramanmaraş Valiliği, kent genelinde kurulu siren sistemlerinin test edileceğini açıkladı.
Valilik tarafından yapılan duyuruya göre, AFAD Başkanlığı ile ASELSAN iş birliğinde Kahramanmaraş genelinde kurulan İkaz ve Alarm Sistemlerinin kontrolü amacıyla 5 Kasım 2026 Perşembe günü saat 14.00’te siren test yayını gerçekleştirilecek.
Test çalışmasıyla sistemlerin işleyişinin kontrol edilmesi, olası arızaların tespit edilerek giderilmesi ve alarm sistemlerinin sürekli çalışır durumda tutulması hedefleniyor.
Valilik, belirtilen tarih ve saatte duyulacak siren seslerinin test amaçlı olduğunu belirterek vatandaşların herhangi bir endişe ve paniğe kapılmamalarını istedi.
10 Kasım'da da sirenler çalacak
Kahramanmaraş Valiliğinin duyurusunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında yapılacak siren uygulamasına da yer verildi.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 88’inci yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım 2026 Salı günü saat 09.05’te Kahramanmaraş genelindeki sirenler 2 dakika boyunca Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çalacak.