Valilikten yapılan açıklamaya göre, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan, Nurhak ve Göksun ilçelerinde, 500 metreden yüksek bölgelerde, pazar sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı bildirildi.
Hava durumu tahminlerine göre, Kahramanmaraş’ta yağışların akşam saatlerinde kesileceği ve gece saatlerinde yerini daha sakin bir havaya bırakacağı ifade edildi. Ayrıca, söz konusu ilçelerde sıcaklıkta 8-12 derecelik bir düşüş yaşanacağı belirtildi.
Kahramanmaraş Valiliği, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlara, yol koşullarındaki olumsuzluklar ve buzlanma gibi risklere karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını önemle hatırlattı.
Ulaşımda aksamalar yaşanmaması için önceden hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.
Vatandaşların güvenliği için, hava koşullarına göre seyahatlerini planlamaları, zorunlu olmadıkça dışarıda bulunmamaları önerildi.