Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | ‘Kahramanmaraş ulaşım sorununu aşamıyor’

‘Kahramanmaraş ulaşım sorununu aşamıyor’

Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gazeteci Ali Eskalen, ‘Kahramanmaraş ulaşım sorununu aşamıyor’ başlıklı köşe yazısında Kahramanmaraş’ın 2020’den beklentilerini kaleme aldı.

Dünya Gazetesi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gazeteci Ali Eskalen, ‘Kahramanmaraş ulaşım sorununu aşamıyor’ başlıklı köşe yazısında Kahramanmaraş’ın 2020’den beklentilerini kaleme aldı.

‘Kahramanmaraş ulaşım sorununu aşamıyor’

Gazeteci Eskalen’in yazdığı o yazı:

 

“Kahramanmaraş 2020’den ne bekliyor, ne istiyor? Beklentiler çok, istekler çok, bunun ne kadarı hayata geçirilir bunu zaman gösterecek. Kahramanmaraş büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Ama bunun farkında mıyız?

 

2018 yılının Kasım ayında Kahramanmaraş’ta bir ilk için adım atan Onikişubat Belediyesi, ana teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olan EXPO 2023’ün tanıtımını yaptı. Tanıtımın üzerinden 14 ay geçti. Geçen bu süre içerisinde Expo 2023 alanının büyük bir bölümü Onikişubat Belediyesi tarafından tamamlanmış durumda. 6 ay sürecek organizasyona yaklaşık 2 milyon kişinin gelmesi öngörülüyor. Bu şehir için ciddi bir ekonomik getiri ve tanıtım anlamına geliyor. Bu etkinlik için şehrin her anlamda alt yapısını yapmak ve bir an önce bitirmek durumundayız. Bununda önceliği ulaşımdır.

 

Şimdi bakalım, biz ne durumdayız? Karayolları tarafından yapılması gereken fakat, geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kısmının yapımına başlanan fakat tamamlanamayan, kuzey çevre yolunun akıbeti ile ilgili yetkililerce hiçbir açıklama yapılmamakta, bu yolun belirsizliği devam etmektedir. Şehrin doğusu ile batısını birbirine bağlayacak olan projenin ne olacağı soru işareti olarak devam etmektedir. İmar planında yeri belirlenen ve bildiğimiz kadarı ile istimlak sorunu olmayan, güney çevre yolu içinde Karayolları tarafından yapılacağı söylenmesine rağmen, bu çevre yolu ile ilgili de henüz somut bir gelişme yok. Bu belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir. İki çevre yolunun da acilen bitirilmesi şehir için bir ihtiyaçtır.

 

Yapımı yaklaşık 10 yıldır devam eden, 2019 yılında bitirilerek açılması planlansa da yılan hikayesine dönen Kahramanmaraş-Göksun karayolu ise böyle giderse 2020 yılında da bitecek gibi görünmüyor.

 

Temeli O zamanın Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan, Türkiye’deki ilk bölünmüş yollardan Kahramanmaraş-Nurdağı duble yolu inşaatı da sıcak asfaltının 3 yılda hala yaklaşık 16 km’lik kısmının bitirilememesi nedeniyle bitmiyor. Tamamı 44 km olan bu yolun bir türlü bitirilememesi ne ile ifade edilir bilemiyorum.

 

Sanayi şehri Kahramanmaraş, havayolu ulaşımında da ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni terminal binası havalimanı hüviyetine kavuşan bir havaalanımız var. Ayda birkaç defa inemeyen, Gaziantep havalimanına inen uçaklar, yolculara eziyet olmaya başlamıştır. Tabii insan burada soramadan da edemiyor. Yeni terminal binası yaptık ama uçaklar düzenli inemedikten sonra ne işe yarayacak?

 

Ulaşım konusunda şanssızlığını bir türlü yenemeyen şehir, bir umut ha bugün ha yarın yollar bitecek diye bekliyor. Şimdi benim korkum, biz şehir olarak bu yolları bitirene kadar, hava taşıtlarının kullanımı yaygınlaşıp yollara ihtiyacımız kalmazsa harcanan bunca para boşa gidecektir diye de espri yapmadan duramıyorum. Her şeye rağmen 2020 yılından yine de umutluyum, her yıl olduğu gibi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız