Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş, Türkiye'de üçüncü sırada

Kahramanmaraş, Türkiye'de üçüncü sırada

Kahramanmaraş Koruyucu Aile Derneği Başkanı Hayati Dertli, Türkiye genelinde korunmaya muhtaç çocuklar için başlatılan koruyucu aile seferberliğinde nüfus oranına göre en çok çocuk sahiplenen üçüncü il olduklarını bildirdi.

Kahramanmaraş Koruyucu Aile Derneği Başkanı Hayati Dertli, Türkiye genelinde korunmaya muhtaç çocuklar için başlatılan koruyucu aile seferberliğinde nüfus oranına göre en çok çocuk sahiplenen üçüncü il olduklarını bildirdi.

Kahramanmaraş, Türkiye'de üçüncü sırada

Dertli, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta 195 çocuğun koruyucu aile programı çerçevesinde yaşadığını söyledi.

 

Türkiye genelinde korunmaya muhtaç 7 bin 478 çocuğun koruyucu ailelik sisteminde bulunduğunu aktaran Dertli, "Bu çocuklara yuva olan koruyucu ailelerin sayısı da 6 bin 155'e ulaştı. Bende bu sisteme dahil oldum ve 2 çocuğa koruyucu aile oldum. Kahramanmaraş'ta şu anda 134 koruyucu aile var. Bu ailelerde 195 çocuğumuz var. 65 ailede şu anda sırada bekliyor. Kahramanmaraş Türkiye genelinde nüfusa oranla bakıldığında, Kayseri ve Adana'dan sonra 3. sırada yer alıyor." diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız