Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’taki toptan gıdacıların sorunu çözüldü

Kahramanmaraş’taki toptan gıdacıların sorunu çözüldü

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören toptan gıdacıların imar sorunu çözüldü.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören toptan gıdacıların imar sorunu çözüldü.

Kahramanmaraş’taki toptan gıdacıların sorunu çözüldü

Daima esnafın yanında olan, taleplerini dinleyen, sorunlarını çözüme kavuşturmak için yoğun gayret gösteren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, geçtiğimiz haftalarda Gıda Toptancılar Çarşısı’na gerçekleştirdiği ziyarette esnaflardan gelen talep üzerine, depremde yıkılan iş yerlerinin imar sorununu çözüme kavuşturdu. 

Toptan gıda esnafıyla gerçekleştirilen toplantının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Hayrettin Güngör; iş yerlerinin mevcut imar haklarının korunmuş olup, hak sahiplerinin yapı ruhsatı alarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yerinde dönüşüm projesi kapsamında hibe ve kredi desteğinden de yararlanarak iş yerini inşa edebileceklerini müjdeledi. 

40 Bin TL’ye kadar destek

Başkan Hayrettin Güngör açıklamalarının devamında, “Jeoloji Mühendisleri Odası ile görüşülerek parsel bazlı zemin etüdü bedeli 25 Bin TL olarak kararlaştırıldı. Bu konuda Bakanlığımızın da 40 Bin TL’ye kadar desteği bulunuyor. Ayrıca ruhsat alıp yerinde dönüşüme başlayacak olan hak sahiplerinin arsalarına dışarıdan getirilerek dökülen hafriyatların kaldırılmasına da destekte bulunacağız. Toptan gıda esnafımıza hayırlı olsun. Yeni Kahramanmaraş’ı el birliğiyle inşa etmeyi sürdürüyoruz” cümlelerini kaydetti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız