Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta öğretmenler tarihle buluştu

Kahramanmaraş’ta öğretmenler tarihle buluştu

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Öğretmen Akademileri projesi kapsamında hayata geçirilen Şehir ve Kültür Akademisi, bu hafta Süleymanlı’nın tarih kokan sokaklarında öğretmenleri unutulmaz bir yolculuğa çıkardı.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Öğretmen Akademileri projesi kapsamında hayata geçirilen Şehir ve Kültür Akademisi, bu hafta Süleymanlı’nın tarih kokan sokaklarında öğretmenleri unutulmaz bir yolculuğa çıkardı.

Kahramanmaraş’ta öğretmenler tarihle buluştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Doğan rehberliğinde gerçekleşen kültür gezisi; öğretmenleri yalnızca doğa ile değil, tarihle de iç içe buluşturdu.

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünden başlayan keşif yolculuğu, Tarihi Süleymanlı Çeşmesinden Taş Köprüye, Şehitlik Anıtından Roma Yolu ve Ilıcaya kadar birçok tarihi ve kültürel durağı kapsadı. Her durak, Doç. Dr. Doğan’ın bilgi dolu anlatımıyla adeta bir açık hava dersliğine dönüştü.

Kültürel birikim, yerinde gözlemle güçlendi

Öğretmenler, sadece tarihi değil; Süleymanlı’nın sosyal yapısını, kültürel geçmişini ve doğal zenginliklerini de yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Roma dönemine uzanan kadim yollar, bölgenin stratejik önemine dair örneklerle daha anlaşılır hâle gelirken; doğa ile baş başa geçirilen zaman ise katılımcılara dinginlik sundu.

Programın sonunda Ilıca’da yapılan kısa bir değerlendirme toplantısı ile günün yansımaları paylaşıldı. Sohbetler sırasında edinilen bilgilerin pekiştiği ve mesleki dayanışmanın da pekiştiği gözlemlendi.

Kültür taşıyıcısı eğitimciler yetişiyor

Bu tür programların yalnızca mesleki gelişimi desteklemekle kalmadığını belirten yetkililer, öğretmenlerin kendi şehirlerinin kültürel mirasına hâkim, bilinçli bireyler olarak yetişmesinin büyük bir kazanç olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, akademi etkinliğine rehberlik eden Doç. Dr. Adem Doğan’a, katkı sunan öğretmenlere ve şehrin kültürel mirasına gönülden sahip çıkan herkese teşekkür etti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız