Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş'ta heyelan riski nedeniyle 3 ev boşaltıldı!

Kahramanmaraş'ta heyelan riski nedeniyle 3 ev boşaltıldı!

Kahramanmaraş'ta toprak kayması nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan 3 ev boşaltıldı.

Kahramanmaraş'ta toprak kayması nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan 3 ev boşaltıldı.

Kahramanmaraş'ta heyelan riski nedeniyle 3 ev boşaltıldı!

Kentte etkili olan yağışların ardından Yusuflar Mahallesi Şekerdere Caddesi'nin üst kısmındaki bölgede, toprak kayması meydana geldi.

 

İhbar üzerine bölgede çalışma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, 51. Sokak'taki risk altında olan 3 evin boşaltılmasına karar verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Onur Erdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karamanlı Kavşağı tünel çıkışında bulunan alanda 6 aydır heyelanlar yaşandığını belirterek, "Bu nedenle Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak buraya bir set duvarı yapma kararı aldık. Bu çalışmalar sırasında yoğun yağışların etkisiyle yine toprak kayması olunca, bölgede risk altındaki 3 evi boşaltma kararı verdik." dedi.

 

Yıkılma tehlikesi olan evlerden birinin sahibi Doğan Canbal ise bölgede yıllardır toprak kaymalarının yaşandığını, ancak son yağışların ardından oluşan risk nedeniyle evlerinden çıkmalarının istendiğini söyledi.

 

Ekipler, set duvarı çalışmalarını da durdurarak, risk altındaki 3 evin sakinlerini misafirhanelere yerleştirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız