Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta günlük 50 bin halk ekmeği iftar sofralarında

Kahramanmaraş’ta günlük 50 bin halk ekmeği iftar sofralarında

Kahramanmaraş Halk Ekmek Fabrikasında ürettiği günlük 50 bin ekmek ve unlu mamulü, şehir genelindeki 95 satış noktasından vatandaşlara ulaştırılıyor. Piyasa fiyatının yüzde 50 aşağında 7,5 TL’den satışı yapılan ekmekler öğle saatlerinden itibaren iftara kadar büfelerden temin edilebiliyor.

Kahramanmaraş Halk Ekmek Fabrikasında ürettiği günlük 50 bin ekmek ve unlu mamulü, şehir genelindeki 95 satış noktasından vatandaşlara ulaştırılıyor. Piyasa fiyatının yüzde 50 aşağında 7,5 TL’den satışı yapılan ekmekler öğle saatlerinden itibaren iftara kadar büfelerden temin edilebiliyor.

Kahramanmaraş’ta günlük 50 bin halk ekmeği iftar sofralarında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında da sosyal belediyecilik uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların temel gıda ihtiyacına ekonomik ve güvenilir şekilde ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirilen Halk Ekmek uygulaması, Ramazan ayı boyunca kesintisiz hizmet vererek aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük 50 bin adet ekmek ile çeşitli unlu mamuller üretiliyor. Üretimi yapılan ürünler, şehir genelinde hizmet veren 95 farklı halk ekmek büfesi aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Uygulama kapsamında ekmek ve unlu mamuller, piyasa fiyatlarının yüzde 50 altında, 7,5 TL’den satışa sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi, bu fiyat politikasını sürdürebilmek için yıllık yaklaşık 90 Milyon TL’lik sübvansiyon desteği sağlıyor.

Böylece hem kaliteli hem de hijyenik şartlarda üretilen ürünler, ekonomik fiyatlarla vatandaşların sofralarına ulaşıyor. Halk Ekmek satışları her gün öğle saatlerinde başlıyor ve iftar vaktine kadar devam ediyor. Ramazan ayında özellikle iftar öncesi yoğunluk yaşanırken, büfelerde düzenli ve planlı satış sistemiyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması sağlanıyor.

Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, Halk Ekmek hizmetinin kendileri için büyük kolaylık olduğunu ifade ederek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Sosyal belediyecilik anlayışının somut bir örneği olarak gösterilen Halk Ekmek uygulaması, Ramazan ayında dayanışma ve paylaşma ruhunu güçlendirmeye devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız