Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesinde bulunan Mağralı Mahallesi’nde iki katlı müstakil bir evin çatısında henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki vatandaşları tedirgin etti. İhbar üzerine olay yerine gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını uzun süren çalışmalar sonucunda kontrol altına aldı.
Elektrik kontağı felaketi tetikledi
Aynı saatlerde Akçakoyunlu Mahallesi’nde bir başka evde elektrik kontağından kaynaklandığı belirlenen yangın çıktı. Alevlerin hızla yayılmasıyla ev tamamen kullanılamaz hale geldi. İtfaiyenin hızlı müdahalesi, yangının çevredeki binalara sıçramasını önledi.
Can kaybı veya yaralanma yok
Her iki olayda da şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, maddi hasar büyük oldu. Evleri zarar gören aileler geceyi komşularının evlerinde geçirirken, yetkililer yangınların çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlattı.
İtfaiye ekipleri, yangın sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.