Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta açılan resim sergisinde her bir tuval, depremin derin izlerini taşıyor

Kahramanmaraş’ta açılan resim sergisinde her bir tuval, depremin derin izlerini taşıyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü anısına düzenlenen Deprem Hatıraları Resim Sergisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü anısına düzenlenen Deprem Hatıraları Resim Sergisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kahramanmaraş’ta açılan resim sergisinde her bir tuval, depremin derin izlerini taşıyor

Kahramanmaraş Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen sergi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi, Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi ile Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirildi.

Öğrenci ve kursiyerlerin, yaşananları kendi gözlerinden yorumladıkları eserlerden oluşan sergi, yalnızca sanatsal bir etkinlik değil; aynı zamanda depremde kaybedilenlerin anısını yaşatmayı amaçlayan anlamlı bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

Her bir tuval, depremin derin izlerini taşırken, aynı zamanda umut ve dayanışma mesajı veriyor. Sergiyi ziyaret edenler, resimler aracılığıyla yaşanan acıları, kayıpları ve yeniden ayağa kalkma mücadelesini hissedebiliyor.

Serginin açılışında konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, sanatın toplumsal hafızayı canlı tutmadaki rolüne vurgu yaparak, bu eserlerin deprem gerçeğini unutturmamak adına önemli bir belge niteliği taşıdığını belirtti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız