Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, pilot belediye seçildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, pilot belediye seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Japonya Uluslararası İş birliği Ajansı (JICA) ile ortak yürütülen Yerelde Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında üçüncüsü düzenlenen ortak koordinasyon komite toplantısı Birliğin ana hizmet binasında gerçekleştirildi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Japonya Uluslararası İş birliği Ajansı (JICA) ile ortak yürütülen Yerelde Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında üçüncüsü düzenlenen ortak koordinasyon komite toplantısı Birliğin ana hizmet binasında gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, pilot belediye seçildi

JICA, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan’ın açılış konuşması ile başladı.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, afet yönetimi ve dirençlilik konularının büyük bir önem kazandığını belirten Arslan, bu sebeple TBB olarak Deprem Araştırma Komisyonu kurulduğunu ifade etti. 

Arslan, “Dirençlilik bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bizde bu çerçevede bir deprem araştırma komisyonu oluşturduk. Maraş’ta yaptığımız çalışmalarda da JICA’nın yürüttüğü projeleri alanda gözlemleme fırsatı bulduk. Şu an ki projeyle de zaten amaçlarımızdan bir tanesi kentsel planlama ve sismik güçlendirme konusu.” dedi.

Yerel düzeyde iyi bir afet yönetim mekanizmasının oluşturulmasının önemine vurgu yapan Arslan, “Projeyi son derece önemsiyoruz ve bir paydaşı olmaktan, belediyelerimize aracılık etmekten son derece mutluyuz. Özellikle afet yönetiminde kapasitenin arttırılması konusunda bu projenin ne kadar önemli katkılar verdiğinin farkındayız. Son derece önemli bir paydaş olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Toplantıda projenin yeniden yapılanma planlaması, sismik güçlendirme ve afet atık yönetimi bileşenlerine yönelik faaliyetlerin ilerleme durumları ve gelecek faaliyetlere yönelik süreçler ele alındı.

Pilot Belediye Kahramanmaraş

6 Şubat 2023'te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, proje çerçevesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi pilot belediye olarak seçildi. Afete dayanıklı bir toplumun geliştirilmesi için Kahramanmaraş’a teknik destek sağlanarak projelerin sorunsuz uygulanması için faaliyetler devam ediyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız