Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | İş dünyası ve kent protokolü KMTSO’nun iftar programında bir araya geldi

İş dünyası ve kent protokolü KMTSO’nun iftar programında bir araya geldi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı ve Genişletilmiş Meclis Toplantısı kent protokolü, iş dünyası temsilcileri, meclis üyeleri ve basın mensuplarının geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı ve Genişletilmiş Meclis Toplantısı kent protokolü, iş dünyası temsilcileri, meclis üyeleri ve basın mensuplarının geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

İş dünyası ve kent protokolü KMTSO’nun iftar programında bir araya geldi

KMTSO’nun yenilenen binasında düzenlenen ve Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren programa; 65. Hükûmet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Av. Mevlüt Kurt, Dr. Tuba Köksal, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Dr. İrfan Karatutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı Av. M. Burak Gül, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, iş insanları ve basın mensupları katıldı.

Kahramanmaraş’ın ticareti ve sanayisi dönüşüyor

Programda konuşan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “Depremin ilk gününden itibaren yaklaşık bir ay boyunca sizlerle birlikte yaraları sarmak için hep birlikte büyük bir mücadele verdik. Gerçekten çok büyük bir acı yaşadık. Ama el ele verdik, kenetlendik. Devletimiz ve milletimizle birlikte bu bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için güçlü bir irade ortaya koyduk. Her gelişimizde daha toparlanmış, daha güçlü bir şekilde ayakta duran bir Kahramanmaraş görmek bizleri ayrıca memnun ediyor. Ve yine her gelişimizde artık farklı konuları konuşuyor olmak da umut verici. Çünkü büyük sorunları geride bıraktık. Artık Kahramanmaraş’ın ticaretini, sanayisini ve dönüşümünü konuşuyoruz. TUSAŞ gibi büyük ve stratejik projelerin bu şehirde hayata geçmesini konuşuyoruz. Bu da aslında sadece Kahramanmaraş’ın değil, tüm bölgenin yeniden ayağa kalkma iradesinin en somut göstergesidir.” İfadelerine yer verdi.

Deprem sonrası yaralarımızı sararken yeniden ayağa kalkmayı bildik

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı küresel ve ulusal krizlere rağmen güçlü bir duruş sergilediğini vurguladı.

Pandemi dönemine değinen Kirişçi, dünyanın birçok ülkesinde üretimin durma noktasına geldiğini ancak Türkiye’nin üretmeye devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi, “Tarımda, sanayide, hizmet sektöründe ve lojistikte büyük bir fedakârlıkla çalışan insanlarımız sayesinde ülkemiz sadece kendi ihtiyacını karşılayan değil, aynı zamanda diğer ülkelere destek sağlayan bir konuma ulaştı. Bu da üretim altyapımızın ne kadar güçlü olduğunun en somut göstergesidir.”

6 Şubat depremlerine de değinen Kirişçi, Kahramanmaraş’ın bu büyük felaketin merkezinde yer aldığını hatırlatarak, “11 ilimizi etkileyen, milyonlarca insanımızı doğrudan ilgilendiren bu afette hepimiz büyük bir sınav verdik. O gün hepimizin aklında ‘Bu yükün altından nasıl kalkacağız?’ sorusu vardı. Ancak devletimizin güçlü iradesi, milletimizin dayanışması ve iş dünyamızın kararlılığıyla bu süreci yönetmeyi başardık. Yaralarımızı sararken aynı zamanda yeniden ayağa kalkmayı da bildik” ifadelerini kullandı.

İş dünyası olarak güçlü bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz

Programda konuşan KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, “Bugün Kahramanmaraş iş dünyası olarak güçlü bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz. Yaşadığımız büyük felaketlere rağmen üretimden vazgeçmedik, yatırımlarımıza devam ettik. Yıkılan fabrikalarımızı yeniden ayağa kaldırdık, ihracatımızı artırarak yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Çünkü bizler sadece kendi işletmelerimizin değil, aynı zamanda bu şehrin geleceğinin de sorumluluğunu taşıyoruz. İstihdamı artırmanın, üretimi güçlendirmenin ve sürdürülebilir büyümenin bilinciyle hareket ediyoruz. Unutmamalıyız ki; makamlar da imkânlar da geçicidir. Kalıcı olan, ortaya koyduğumuz eserler ve dokunduğumuz hayatlardır. ‘Ben’ değil ‘biz’ diyebildiğimiz ölçüde güçlenir, büyür ve iz bırakırız.” İfadelerine yer verdi.

Ortak bir geleceği konuşuyoruz

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu ise Kahramanmaraş’ın güçlü bir diriliş ve dönüşüm sürecinin merkezinde olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada sadece bir iftar programında değil, bir dirilişin, bir dönüşümün ve bir iddianın tam merkezinde buluştuk. Bu akşam aynı sofrayı paylaşırken aslında ortak bir hikâyeyi, ortak bir iradeyi ve ortak bir geleceği konuşuyoruz. Kahramanmaraş artık eski Kahramanmaraş olmayacak. Daha güçlü olacak, daha rekabetçi olacak, daha teknolojik olacak ve Türkiye’nin üretim ve teknoloji üslerinden biri haline gelecek” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız