Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Göksun’da toplu konut projesinde mutlu son!

Göksun’da toplu konut projesinde mutlu son!

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, birinci ve ikinci dönem projeleri içerisinde yer alan ve 2014 yılından itibaren Yantepe Mahallesi Çataltepe mevkiindeki 205 nolu parselde hayata geçirilmesi için büyük mücadele ettiği Göksun Toplu Konut projesinde mutlu sona ulaşıldı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, birinci ve ikinci dönem projeleri içerisinde yer alan ve 2014 yılından itibaren Yantepe Mahallesi Çataltepe mevkiindeki 205 nolu parselde hayata geçirilmesi için büyük mücadele ettiği Göksun Toplu Konut projesinde mutlu sona ulaşıldı.

Göksun’da toplu konut projesinde mutlu son!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen, ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi kapsamında Göksun’a toplam 500 konut inşa edilecek.

 

Kararlı mücadele sonuç verdi!

 

Göksun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından söz konusu projenin hayata geçirilmesi için 2014 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2015 yılında 173 konutluk proje hazırlanmış ancak iki defa yapılan ön talep toplama sürecinde yeterli sayıya ulaşılamamıştı.

 

Belediye Başkanı Aydın’ın, başvuru ve ödeme koşullarında değişiklik yapılması ve yeninden projelendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı nezdinde yürüttüğü kararlı mücadelesi sonunda Göksun Toplu Konut projesi, ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesine dahil edildi.

 

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek toplam 500 Sosyal Konut için 16 Aralık 2019 tarihinde başlayan müracaatlar 15 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek.

 

Başvuru şartları ve müracaat hakkında detaylı bilgi için:

https://i.toki.gov.tr/100BinKonut/

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız