Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Gezici Çocuk Oyun Tırı, EXPO 2023 alanındaki çocuklarla buluştu

Gezici Çocuk Oyun Tırı, EXPO 2023 alanındaki çocuklarla buluştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, depremzede çocukları sosyal yaşama adapte etmek ve afetin izlerini silmek amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında eğitici ve eğlendirici aktivitelerle donatılmış Gezici Çocuk Oyun Tırı’nı EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki konteyner kentte kalan çocuklarla buluşturdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, depremzede çocukları sosyal yaşama adapte etmek ve afetin izlerini silmek amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında eğitici ve eğlendirici aktivitelerle donatılmış Gezici Çocuk Oyun Tırı’nı EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki konteyner kentte kalan çocuklarla buluşturdu.

Gezici Çocuk Oyun Tırı, EXPO 2023 alanındaki çocuklarla buluştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anından itibaren bölgeye gelerek gerek yardım gerekse dezenformasyonla mücadele kapsamında önemli çalışmalara imza atan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, afetzede çocuklara yönelik psikososyal destek projelerine hız kesmeden devam ediyor. 

İletişim Başkanlığı’nın eğitici ve eğlendirici aktivitelerle donatılmış Gezici Çocuk Oyun Tırı, ‘Bir tır dolusu mutluluk Kahramanmaraş’a geliyor’ temasıyla EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki çocuklarla buluştu. 

Oyun tırıyla eğlence miniklerin ayağına gelirken, çocuklar masa hokeyi, çekiçle vurma, şişme oyun alanı, boyama gibi etkinliklerle unutulmaz bir gün yaşadı.

Onikişubat Belediyesi de çocukların yüzünü dağıttığı oyuncaklarla güldürdü. 

Depremin izlerini silip, yaralarımızı saracağız

Etkinliğe katılan Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına teşekkür etti. 

Depremin ardından Onikişubat Belediyesi olarak çocuklara yönelik birbirinden anlamlı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ünsal, “Çocuklarımız için EXPO 2023 Alanımızda hep birlikteyiz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi Savunma Sanayii Başkanlığımız, belediyemizin de destekleriyle EXPO 2023 Sergi Alanı’mızda mükemmel bir konteyner kent oluşturdu. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak buradaki vatandaşlarımızın daima yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’mızın EXPO 2023 Alanımıza getirdiği Gezici Çocuk Oyun Tırı’nı çocuklarımızla buluşturduk. İletişim Başkanlığımız bizlere gerçekten de bir tır dolusu mutluluk getirdiler. Burada ikamet eden depremzede çocuklarımızın psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla İletişim Başkanlığımız çok güzel bir etkinlik düzenledi. İletişim Başkanlığımıza bu güzel etkinlik için canı gönülden teşekkür ediyorum. Çocuklarımız müzikler ve palyaçolar eşliğinde dans ederek eğleniyor, boyama kitaplarıyla boyama yapıyorlar. Bu tür etkinliklerle çocuklarımız 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem travmasından kurtulmuş olacaklar. Depremin izlerini silip, yaralarımızı saracağız. Devletimiz bu zor günlerde tüm kurum ve kuruluşlarıyla bizlerin yanında oldu, hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmamaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

Çocukların mutluluğu görülmeye değerdi

Etkinliğe katılan çocuklardan Ayşe Sena Başaran da konteyner kentte kaldığını söyledi.

Kendilerine depremi unutturduğu için yetkililere teşekkür eden Başaran, “Etkinlikte gösteriler yapıldı, yüzlerimizi boyadılar, pamuk şeker yiyeceğiz, sonra balonlardan şekiller yapacaklar.” dedi.

Çocuklardan Sultan Karabıyık da etkinlikte oyun oynadıklarını anlattı.

Etkinliğe palyaçoların geldiğini aktaran Karabıyık, “Onlar bizi eğlendirdi. Bence böyle etkinlikler devam etsin, eğlenceli oluyor ve zaman geçiyor.” diye konuştu. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız