Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi, Valilik, AFAD ve paydaş kurumların iş birliğinde 6,1 büyüklüğündeki deprem temalı Yerel Düzey Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) tatbikatı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Valilik, AFAD ve paydaş kurumların iş birliğinde 6,1 büyüklüğündeki deprem temalı Yerel Düzey Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) tatbikatı gerçekleştirildi.

Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 yılının ‘Tatbikatlar Yılı’ ilan edilmesi üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik, AFAD ve paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde şehirde 6,1 büyüklüğündeki deprem temalı Yerel Düzey Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) tatbikatı gerçekleştirildi. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Vali Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alaettin Parlak, kurum müdürleri, STK temsilcileri, AFAD gönüllüleri ve arama kurtarma personeli yer aldı. 

Çalışmalar hakkında bilgiler alındı

TAMP çerçevesinde düzenlenen deprem tatbikatında Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD görevlileri, STK temsilcileri ve AFAD gönüllülerinden oluşan ekip, enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalışma yaptı. Programın devamında Vali Ömer Faruk Coşkun ve beraberindeki heyet, alanda kurulan stantları ziyaret ederek çalışmalar ve arama kurtarma envanterleri hakkında bilgiler aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız