Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
34°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Gaziler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde buluştu

Gaziler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde buluştu

Şanlı Türk tarihinin yaşayan kahramanları gaziler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kahramanmaraş Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda kent protokolü ile bir araya geldi.

Şanlı Türk tarihinin yaşayan kahramanları gaziler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kahramanmaraş Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda kent protokolü ile bir araya geldi.

Gaziler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde buluştu

Şehit aileleri ve gazileri yönelik anlamlı çalışmalara imza atan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, gönülleri ısıtan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 

Onikişubat Belediyesi son olarak ise Kahramanmaraş Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği işbirliğinde Kahramanmaraş’taki gaziler ve ailelerini kent protokolüyle bir araya getirdi.

Düzenlenen kahvaltıya, gaziler ve ailelerinin yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Kahramanmaraş Müftüsü Abdurrahman Kotan davetliler katıldı.

Şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler anısına okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda duayı Kahramanmaraş Müftüsü Abdurrahman Kotan yaptı.

Duanın ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mehmet Ali Küpeli katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Gazilerimizin her daim yanındayız

Küpeli’nin ardından programın ev sahipliğini yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek kürsüye geldi.

‘Fedai-can ederek vatanı savunan, şanlı tarihimizin yaşayan kahramanları gazilerimiz ve değerli aileleriyle kahvaltıda buluşmanın onurunu yaşıyoruz’ diyen Başkan Mahçiçek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek ülkemizin istiklalini ve istikbalini savunmayı sürdürmektedir. Bu anlamda gazilerimiz de temsil ettikleri değerlerin bilinciyle vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedir. Geçenlerde Amerika’nın eski Dış İşleri Bakanı Henry Kissinger bir konuşmada, artık dünyanın her tarafında Müslümanlar ölecek demişti. Maalesef her tarafta Müslümanlar ölüyor. Çok yakınımızda Filistin var. İnşallah bu zulümler ve zalimlikler bitecek. Bu ülke güzel bir ülke, bu ülkenin insanları da Peygamber Efendimiz tarafından övülmüş bir millet. ‘İstanbul’u fetheden komutan ne kadar güzel bir komutan, fetheden asker ne kadar güzel bir asker’ dememiş miydi Peygamber Efendimiz, O komutanlar, o askerler kimlerdi? Bu milletin evlatlarıydı. Bugün geldiğimiz noktada milletin evlatları, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın her tarafında zulme, yanlışlıklara ve kötülük karşı mücadele etmeye devam edecek. Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanımız Mehmet Ali bey, bugün sizleri ve bizleri davet ederek onurlandırdı. Sizlerle bir araya gelerek biz de onurlandık. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk sizlere, ailelerinize, ülkemize ve milletimize kaza bela vermesin inşallah. Aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve kıymetli aileleri bizler için çok değerli. Ülkemiz için canını siper eden tüm gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Her daim yanlarındayız.”

Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından, Onikişubat Belediyesi’nce günün anısına hazırlanan hediyeler ailelere takdim edildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız