Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Elbistan Lavanta Vadisi Rekreasyon Projesi en iyisi seçildi

Elbistan Lavanta Vadisi Rekreasyon Projesi en iyisi seçildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi tarafından en iyi ‘Elbistan Lavanta Vadisi Rekreasyon Projesi’ seçildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi tarafından en iyi ‘Elbistan Lavanta Vadisi Rekreasyon Projesi’ seçildi.

Elbistan Lavanta Vadisi Rekreasyon Projesi en iyisi seçildi

Fakültenin sunum salonunda gerçekleşen proje değerlendirmelerine, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Özalp, Dilek Çevik, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Oğuz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Kısakürek, Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Tuğluer jüri olarak katıldı.
 
Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Elbistan ilçesinde ziyaretlerde bulunan 14 öğrenci arasında gerçekleşen değerlendirmede; 1. Sırrı Sayın, 2. Rabia Yıldızlı ve 3. Rama Diri oldu.
 
Çalıştığınız proje Türkiye'nin değil, Dünyanın en büyük lavanta vadilerinden bir tanesi

Elbistan’ın konu alındığı böyle bir projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Meclis üyelerimizle beraber üniversitede olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Tabii çalıştığınız proje Türkiye'nin değil, Dünyanın en büyük lavanta vadilerinden bir tanesi. 1 milyon metrekarelik bir alan. Neredeyse 2 milyon metreküplük bir toprak çekildi ve oradaki coğrafya değiştirildi. Ekilebilir hale getirildi ve Ceyhan Nehri'nin doğduğu yerle bütünleşecek bir yapıya kavuştu. Pınarbaşı'nın metrekaresi yaklaşık 500 bin metrekare, 1 milyon metrekare de aşağıda Kaynarca Göleti var. Bunları birleştirdiğimizde o bölgedeki diğer ağaçlık alanlar ile beraber 2 buçuk milyonluk büyük devasa bir rekreasyon alanı elde etmiş olacağız inşallah” dedi.
 
Elbistan doğal kaynaklar açısından çok önemli bir önemli bir yere sahip

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise, “Peyzaj mimarlığı bölümümüz, ağaçlandırma ve peyzaj tasarımı ve geliştirilmesi, projelerin üretilmesi ile ilgili çalışmaları yapıyor. Fakültemizde 40 tane personelimiz var. Bölümlere ortalama 15-30 arasında öğrenci almaktayız. Orman mühendisliği arkadaşlarımız, herhangi bir yerde veya bir ormanlık alanda araştırmada problem yaşıyor. 30 kişiye aynı anda uygulama yaptırmak zor. Sayımız her geçen düştü ama genel olarak doluluk oranımız yüzde 90-95 civarında. Her yıl düzenli olarak öğrencinin geldiği bir fakültemiz orman mühendisliği, Orman Bölge Müdürlüğü ile çalışıyor. Öğrencilerimizle birlikte ziyaretimizde, Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz ve ekibi, bizi çok güzel karşıladılar ve ağırladılar. Orada yaptığımız arazi çalışması ile lavanta vadisinin öğrencilerimizle bir gezme fırsatı bulduk. Elbistan doğal kaynaklar açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu gördük. Bizim için güzel çalışmalar oldu. Ben başkanımıza fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Üniversitemizde bir ilk oldu

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Kısakürek’de, “Bölüm dışı kişilerin değerlendirmesini açtığımız bu projede ilk defa bir belediye başkanı düzeyinde jüri üyesi olacak. O yüzden bizim için de ilk deneyim. Bu deneyimi yaşattığınız için teşekkür ederiz. Meslektaşlarım ve öğrencilerimiz güzel çalıştılar. Çok heyecanlılar. Umarım sonuçları da güzel olur. Tekrar teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Proje kapsamında dereceye giren öğrencilere, önümüzdeki günlerde ödülleri takdim edilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız