Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Elbistan’da ücretsiz sosyal konut projesinin temeli atıldı

Elbistan’da ücretsiz sosyal konut projesinin temeli atıldı

Elbistan Belediyesi’nin dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için başlattığı ücretsiz sosyal konut projesinin temeli atıldı.

Elbistan Belediyesi’nin dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için başlattığı ücretsiz sosyal konut projesinin temeli atıldı.

Elbistan’da ücretsiz sosyal konut projesinin temeli atıldı

Karaelbistan Mahallesi’nde temeli atılarak yapımına başlanan projedeki konutların depreme dayanıklı ve güvenli bir sıcak yuva olacağının altını çizen Elbistan Belediye Başkan Gürbüz, toplamda 40 daireyi ücretsiz olarak yapacaklarını söyledi.

Elbistan’ın, 6 Şubat’taki ikinci depremin merkez üssü olarak çok büyük hasar aldığını hatırlatan Başkan Gürbüz, şöyle devam etti: “Depremde Elbistan gerçekten kıyameti yaşadı. Çok büyük kayıplarımız oldu. Konutlarımız ve işyerlerimizi çok büyük oranda kaybettik. Depremzede vatandaşlarımız için hemen Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca kalıcı konutların yapımına başlandı ve önemli bir kısmında da çalışmalar tamamlanmak üzere. Karaelbistan Mahallemizdeki yaklaşık 3 bin 600 konutun üretimi büyük bir hızla sürüyor. Vatandaşlarımıza ‘hiç kimse açıkta kalmayacak’ şeklinde taahhütte bulunmuştuk. Herkesin başını sokabileceği bir konutu olsun istiyoruz. TOKİ, bir taraftan hak sahibi olan vatandaşlarımız için konut üretirken diğer taraftan da depremi ağır şekilde yaşamış, eşyalarını kaybetmiş, canlarını kaybetmiş ama hak sahibi olamamış vatandaşlarımız vardı. Biz de Elbistan Belediyesi olarak kollarımızı onlar için sıvadık.”

Konutların 80 m² ve 2+1 planda olacağını söyleyen Başkan Gürbüz, “Elbistan’da kimse evsiz kalmasın, herkesin bir yuvası olsun düşüncesiyle sosyal konut hamlesi başlattık. 40 daireden oluşan sosyal konut projemizin de bugün temelini atıyoruz. İlk etapta 20 konutun çalışmalarını başlatacağız. Yan yana 2 blok olarak yapıyoruz. Mikro bölgeleme çalışmaları esnasında; projeyi hayata geçirdiğimiz noktanın depremsellik açısından en uygun yerlerden biri olduğunu belirledik. Bu bölgeye zemin+4 kattan oluşan 2 blok yapacağız” dedi. 

Başkan Gürbüz, “Bu sosyal sorumluluk projesiyle ev sahibi olacak vatandaşlarımızı noter huzurunda çekeceğimiz kurayla belirleyeceğiz. Vatandaşlarımız için geleceğe dair bir umut kapısı olacağını düşündüğümüz bu projeyi başarıyla sonuçlandırdıktan sonra yeni hamlelerle devamını getireceğiz. 2+1 planında 80 m² olarak dairelerimizi inşa ediyoruz. Anahtar teslim şeklinde olacak. Tamamen ücretsiz olacak. Projenin kaba inşaatında önümüzdeki 1,5 ay içerisinde önemli bir aşamaya ulaşmayı hedefliyoruz. Tabii burada bizim için önemli olan mevsim şartları. Önümüzdeki yıl içerisinde de konutları teslim etmeyi planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu

Projenin maliyetinin 80 milyon lira olduğunu duyuran Başkan Gürbüz, “Toplamda 80 milyon liralık bir bütçesi olan projeyi hayata geçirdik. Bunu yaparken de belediyemize ait olan bir arsayı değerlendirdik. İnşaat maliyeti için de yurtiçi ve yurtdışındaki Elbistanlı işadamlarımızdan talep ettik. Büyük bir kısmını da onlardan karşıladık. Belediye olarak kendi iş gücümüzü de burada seferber ediyoruz.

Burada; devlet-millet el ele vererek Türkiye’de örnek olacak bir çalışma yapıyoruz. Engelli, dar gelirli, kendi imkanları ile konut alamayacak insanlara yeni bir yaşam kapısı aralamak istiyoruz. Onların umutlarını yeşertmek istiyoruz. Bu projeyi de bu açıdan önemsiyoruz. Bu projenin ardından kiracılara yönelik çalışmalarımızı da ilerleyen dönemde duyuracağız” diye konuştu. 

Başkan Gürbüz, daha sonra butona basarak ilk betonu inşaat sahasına döktü.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız