Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Dulkadiroğlu'nda Kovid-19 tedbirleri!

Dulkadiroğlu'nda Kovid-19 tedbirleri!

Dulkadiroğlu Belediyesi Koronavirüsüne karşı önlemlerini artırarak sürdürüyor. Kamu binalarını dezenfekte eden Dulkadiroğlu Belediyesi, toplu mekan yasaklarını da sıkı bir şekilde denetliyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi Koronavirüsüne karşı önlemlerini artırarak sürdürüyor. Kamu binalarını dezenfekte eden Dulkadiroğlu Belediyesi, toplu mekan yasaklarını da sıkı bir şekilde denetliyor.

Dulkadiroğlu'nda Kovid-19 tedbirleri!
Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında çalışmalarını sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda başlattığı dezenfekte ve denetim çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak hizmet binasının dezenfektesiyle başlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için de çeşitli afiş, broşür ve ilanlar hazırlayarak dağıtımını gerçekleştirdi. Bu çalışmaların ardından çöp konteynırları, park ve bahçelerde de yıkama ve dezenfekte işlemi yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, İçişleri Bakanlığının toplu mekan uygulamalarını denetlemek için de Zabıta Ekiplerini harekete geçirdi.

 

Özel ekip oluşturarak bölgesinde bulunan kamu binalarını tek tek dezenfekte eden Dulkadiroğlu Belediyesi, tedbirler kapsamında bu işlemleri sürdüreceğini kaydetti.

 

VATANDAŞIMIZIN DA DESTEĞİYLE BU SORUNU DA AŞACAĞIZ

 

Çalışmaları bizzat yöneten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu hususta vatandaşların da aynı hassasiyeti göstermesini istedi. Toplum sağlığının önemine dikkat çeken Başkan Okay, şunları söyledi: “Devletimizin tedbirlerini harfiyen yerine getirirken, uzman kişilerle yaptığımız istişareler sonrasında kendi çözümlerimizi de ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda ekiplerimizi harekete geçirdik ve ilçemizde bulunan tüm kamu binalarını tek tek dezenfekte ediyoruz. Bu kamu binalarının içerisinde Camiler, Sağlık Merkezleri, Kurslar, Okullar, Eğitim Alanları, PTT Hizmet Binaları, Devlet Bankaları, Sosyal Tesisler, Park ve Bahçeler, Çeşitli Müdürlükler ve daha birçok kamu alanı mevcuttur. İletilen talepler doğrultusunda bu alanların dezenfekte çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca belediyemize ait olan alanlarda da düzenli dezenfekte çalışmaları yapıyoruz.” TEDBİRLERE HARFİYEN UYALIM Vatandaşların alınan tedbirlere harfiyen uymasını tavsiye eden Başkan Okay, “Yapmış olduğumuz bu çalışmalar vatandaşların duyarlılığı olmaz ise hiçbir işe yaramaz. Öncelikle vatandaşlarımızın duyarlı olması ve devletimizin, sağlık bakanlığımızın ve sağlık kurulunun ortaya koyduğu kurallara harfiyen uyması gerekmektedir. Bu kurallara uymadığımız takdirde hem sevdiklerimizi tehlikeye atarız hem de kendimizi. Bu konuda vatandaşlarımızın olabildiğince hassas davranması gerekmektedir.” dedi.

 

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

 

İçişleri Bakanlığının yayınladığı kapalı alan ve toplu mekan kurallarını hatırlatan Başkan Okay, “Toplum sağlığı için en önemli konu toplu alanların kullanılmamasıdır. Bu hususta bizler de üzerimize düşeni yapıyor ve bu alanları denetliyoruz. Özellikle çay ocağı, kahvehane, kafe, internet kafe ve çeşitli oyun salonları olmak üzere tüm mekanlarımızı zabıta ekiplerimiz büyük bir hassasiyetle denetliyorlar. Ayrıca ekiplerimiz fahiş fiyat uygulayan mekanlar için de ayrıca bir çalışma yapmaktadır.”

 

Başkan Okay son olarak bu önlemlerin artarak devam edeceğini dile getirerek şunları söyledi: “Devletimiz virüs konusunda takdire şayan bir yönetim sergilemektedir. Bizler de bu hususta üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle çalışacağız.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız