Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | COP29’da sürdürülebilir gelecek için küresel adımlar atılıyor

COP29’da sürdürülebilir gelecek için küresel adımlar atılıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kevser Cırık, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29)’da üniversitemizi temsil etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kevser Cırık, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29)’da üniversitemizi temsil etti.

COP29’da sürdürülebilir gelecek için küresel adımlar atılıyor

COP29, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen ve dünya çapında liderlerin, bilim insanlarının, çevre aktivistlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği önemli iklim zirvelerinden biri olarak öne çıkıyor. Her yıl düzenlenen konferansta bu yılki gündemin üst sıralarında iklim değişikliğine neden olan fosil yakıtlara temiz alternatifler için finansman konusu bulunuyor. 

Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun içinde ve çevresinde kurulan geçici alanlarda düzenlenen konferans 22 Kasım'a kadar sürecek. 

Prof. Dr. Kevser Cırık, ilk gün gerçekleştirilen etkinliklere ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katıldığı Türkiye’nin pavilyonunun açılışını katıldı. 

KSÜ öğretim üyelerinin COP29 gibi uluslararası etkinliklerde yer alması, iklim değişikliği ile mücadelede üniversitenin bilime, çevreye ve topluma katkı sağlama vizyonunun bir yansımasıdır ve üniversitenin küresel ölçekte çevre sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çabalarının önemini bir kez daha ortaya koydu. KSÜ, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, bilimsel bilgi ve yenilikçi araştırmalarla dünya genelinde çevreye duyarlı politikalar geliştirilmesine katkı sağlamaya devam edecek.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız