Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Çiftçilere, 1.447 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Çiftçilere, 1.447 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında finanse edilen ve İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kahramanmaraş genelinde yürütülen ‘Kahramanmaraş İli Ceviz Üretimini Artırma ve Geliştirme Projesi’ çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında finanse edilen ve İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kahramanmaraş genelinde yürütülen ‘Kahramanmaraş İli Ceviz Üretimini Artırma ve Geliştirme Projesi’ çalışmaları devam ediyor.

Çiftçilere, 1.447 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Faaliyete geçirilen proje kapsamında Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Kalekaya Mahallesinde üretim faaliyetlerinde bulunan 27 çiftçiye daha yüzde 45’si Bakanlığın genel bütçesinden, yüzde 55’i ise çiftçi katkılı olarak temin edilen toplam 1.447 adet tüplü ve sertifikalı ceviz fidanının dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan dağıtım töreni açılışında konuşmalarını yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Kargı: “2018 yılında Kalekaya Mahallesi Muhtarlığımızın bizlerden bir takım talepleri olmuştu. Bu güne kadar bu talepleri sırasıyla yerine getirmeye gayret ettik. Bu günde Kalekaya Mahallemizin değerli çiftçilerinin bu hizmetle buluşuyor olmasının sevincini yaşıyoruz. Kalekaya Mahallesi bizim için çok önemli bir yere sahiptir.

Ben Devletimizin sunmuş olduğu bu hizmetin buraya ulaşmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve projemize yoğun ilgi gösteren değerli Kalekayalı çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Dağıtımı yapılan ceviz fidanları sayesinde Kalekaya Mahallesi gibi kırsal alanda kalan ve ekonomik anlamda bir takım zorluklar içerisinde bulunan bölgelerimizde tarımsal anlamda bir hareketlilik sağlanmış olacaktır. 

Atıl durumdaki tarım arazilerinin tekrardan üretime kazandırılması ve ekonomik bütünlüğü olmadığı için üretime hiç katılamamış arazilerin, ceviz gibi katma değeri yüksek ürünler ile tarımsal üretime kazandırması ile bu sayede kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyinin artırılması projemizin ana hedeflerinden sadece bir kaçını oluşturmaktadır. Projemiz kapsamında şu ana kadar il genelinde 11.885 adet tüplü ve sertifikalı ceviz fidanı toprakla buluşturulmuş olup, proje çalışmalarımız halen devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız