Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
36°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | CHP Milletvekili Öztunç’tan sert açıklama

CHP Milletvekili Öztunç’tan sert açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmaları sert sözlerle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmaları sert sözlerle eleştirdi.

CHP Milletvekili Öztunç’tan sert açıklama

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve partililerinde katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Öztunç, kentte yürütülen çalışmaları eleştirdi.

Öztunç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Her şeye zam gelmiş. Vergiler arttırılmış. Kimi ürünlerde yüzde 8 olan vergi, yüzde 10 olmuş, yüzde 18, yüzde 20 olmuş. Ürünlerin kalem kalem vergiler açtırılmış. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar yüksek zamların olduğu bir dönem yoktur. Zam üstüne zam gelmiş. Milletin adeta beli kırıldı. Seçim öncesi memura, işçiye, emekliye zam verilmişti. Kaşıkla verdiler, kepçeyle aldılar. Türkiye'de zam var, Maraş'ta ekstra zam var arkadaşlar. 

Daha önce 2 bin lira, 2 bin 500 lira aylık kira verilen evler, konutlar 10 bin lira, 12 bin lira oldu. İnsanlar nasıl geçinecekler? Nasıl kazanacaklar? Deprem şehrinde bir ayrıcalık verilmeli. Bakanların biri geliyor biri gidiyor bakmaya geliyorlar. Eli boş gelip gidiyorlar. Bir bakan geliyor diye bütün yolları kapatıyorlar, trafik polisi dikiliyor. Durduruyor. Millet zaten burundan soluyor. Bütün yolları kapatıyorlar. 

Enkazdan kaldırılıyor, binalar yıkılıyor, dünyanın hiçbir tarafında böyle bir şey yok. Antep'te de yok, bırakın dünyayı Türkiye'de, Hatay'da da yok. Sulama yapılmadan yıkım yapılıyor. Ya böyle bir şey olur mu arkadaşlar? Toz, toprak her yer ya. 1 deprem yıktı, 2 zamlar yıktı, 3 yıkımdaki yanlışlıklar yıkıyor. 

Maraş'a vurdukça vuruyorlar. Vurdukça vuruyorlar. Çünkü mesele oy meselesi değil. Mesele memleket meselesi. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz arkadaşlarımızla beraber. Söylemeye devam edeceğiz. Dürtüklemeye devam edeceğiz, uyarmaya devam edeceğiz. Yerel basını yok eden bir kanun çıkardılar. Ekmeğinizle oynadılar. Yapmayın dedik ama dinletemedik.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız