Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Toptaş, ‘Her ferdi ‘Kahraman’ olan Maraş, hiçbir zaman teslim olmaz’

Başkan Toptaş, ‘Her ferdi ‘Kahraman’ olan Maraş, hiçbir zaman teslim olmaz’

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Toptaş, mesajında ‘12 Şubat 1920, sadece Kahramanmaraş’ın değil, tüm milletimizin bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biridir.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Toptaş, mesajında ‘12 Şubat 1920, sadece Kahramanmaraş’ın değil, tüm milletimizin bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biridir.

Başkan Toptaş, ‘Her ferdi ‘Kahraman’ olan Maraş, hiçbir zaman teslim olmaz’

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Toptaş, mesajında Kahramanmaraş halkının bağımsızlık yolunda gösterdiği eşsiz mücadeleye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “12 Şubat Kurtuluş Zaferi Türk milletinin özelliklerini, özgürlüğe olan düşkünlüğünü, azmini, vatan, millet, din ve bayrak aşkını dünyaya ispatlayan nitelikte bir zaferdir. Açlık, soğuk ve diğer nice zorluklara rağmen yiğit Maraşlı ecdadımız, istiklâl mücadelesini sebatla ve şecaatle sürdürdüler. İstiklâl uğruna Senem Ayşe gibi kendi evinin yakınındaki düşman cephaneliğini yok etmek için meskenini yakmaktan da çekinmediler, canlarını feda etmekten de. Maraş’ımızı işgalcilere dar ettiler. Ecdadımız, “Maraş Bize Mezar Olmadan Düşman Gülzar Olmaz!” parolasıyla sürdürdükleri şanlı direniş ve istiklâl mücadelesini 12 Şubat 1920 gecesi zaferle taçlandırdı. İşgal kuvvetlerine karşı halkımızın gösterdiği bu destansı direniş, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu şehirde yanan bağımsızlık ateşi, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini tutuşturmuş, milletimizin azmini perçinlemiştir.”

Ecdadımızdan aldığımız mirası geleceğe taşıyoruz

Kahramanmaraş halkının 106 yıl önce sergilediği kahramanlık destanının, bugün de aynı ruh ve inançla yaşatıldığını vurgulayan Başkan Toptaş, Kahramanmaraş’ın istiklalin ve istikbalin öncü şehri olduğunu belirterek, “Vatanın istiklâli ve işgalci güçlerin ülkeden kovulması için “ya istiklâl ya ölüm” parolası ile alınan silahlı mücadele kararı ve istiklâl mücadelesinin ilk zaferi olan Maraş’taki kahramanlık destanı, işgal altındaki diğer şehirlere de örnek oldu; Maraş’ın yiğit evlatları şehirlerini düşman işgalinden kurtardıktan sonra Antep’in kurtuluşu için yardıma koştular; Antep’in kurtuluşundan sonra Osmaniye’ye yardım ettiler; Sakarya Muharebesinde Başkumandan Mustafa Kemal Paşa’nın komutasında yiğitçe çarpıştılar. Bizlerde ecdadımızın bize yaşattığı bu zaferin 105’inci yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki, vatan sevgisine en üst mertebede yer veren ecdadımız, büyük bir azim ve kararlılık ile 7’den 70’e kadın, çocuk ve yaşlı demeden işgalcilere karşı direniş göstererek, bu kıymetli topraklarda huzurlu ve refah içerisinde yaşamamız için canlarını feda etti. Ecdadımızın emsalsiz kahramanlığının 106’ncı yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve milletin bekası uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız